Tegueste óvárosa

Kulturális kincsnek nyilvánított település

A Tenerife északi részén, La Laguna városának közelében fekvő Tegueste történelmi városmagját nemzeti kulturális kincsnek nyilvánították. Ilyen megbecsülésnek nem minden település örvendhet, ám Tegueste történelmi-építészeti értékei többszörösen is kiérdemelték ezt a címet. Szurdokok között, az Anaga tájvédelmi körzet – Tenerife természeti kincse – szomszédságában, végtelen szőlőhegyek kellős közepén fekszik, nem véletlen hát, hogy a tenerifei borturizmus szimbólumává vált.

Borpincék és történelem

E festői városka történelmével ismerkedve a látogató óhatatlanul a borturizmus kínálatában is elmerül. Előzetes bejelentkezés után az idegenforgalmi hivataltól indulnak a bortörténeti túrák, amelyek megismertetik az érdeklődőkkel a szőlészeteket, majd a borpincéket is, ahol a kiváló helyi borok a gallér mögé is kerülhetnek. Teguestében ezenfelül jól kitáblázott sétautak vezetnek a legérdekesebb látnivalókhoz, például az eredeti városmaghoz, a La Arañitához, vagy a néprajzi és kulturális központhoz, a Casa de los Zamoranoshoz.

Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Tegueste

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
10
262
10045