Taganana

Falu az Anaga tájvédelmi körzet szívében

Taganana falu az Anaga tájvédelmi körzet legfontosabb lakott települése. A Tenerife északi részén, a különleges természeti értéket képviselő tájvédelmi körzet déli szegletében fekvő falut nemcsak az őt körülvevő csodás táj teszi varázslatossá, hanem Tenerife hajdani lakosainak múltba vesző emléke is. Taganana volt ugyanis a spanyol hódítók által alapított első települések egyike. A falu történelmi értékei közül kiemelkedik a két kulturális kinccsé nyilvánított épület: a Nuestra Señora de las Nieves-templom és a Santa Catalina-kápolna.

Tenerife történelmi és kulturális kincsei

A falut északról, a Las Mercedes erdő – Európa egyik legrégebbi erdeje – felől érdemes megközelíteni, keresztezve a szurdokok között kanyargó országutat. A falu központja a Plaza de Nuestra Señora de las Nieves, nyugalmas hely, ahol a helybéliek a kislevelű fikuszok árnyékában szoktak összegyűlni. Taganana néprajzi értékei közé tartoznak a sziklába vájt pincék és az igazi történelmi kincsnek számító Portugal negyed.

Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
10
262
10045