Santa Cruz de Tenerife óvárosa

A történelem évszázadai a Kanári-szigetek két fővárosának egyikében

A Tenerife északkeleti részén elterülő város több mint öt évszázad történelmét őrzi, és magán viseli az idő múlásának nyomait. 1494. május 3-án alapította Alonso Fernández de Lugo katonai parancsnok, és hamar az Európa és az amerikai kolóniák közötti kereskedelmi útvonalak kulcsfontosságú kikötőjévé vált. A templomokkal, történelmi épületekkel tűzdelt belváros festői környékei közé tartozik a Plaza del Príncipe, a Plaza Weyler, a Plaza de San Francisco és a Plaza de la Candelaria.

Tenerifei öböl templomokkal, piacokkal, történelmi utcákkal

A Santa Cruz de Tenerife-i öböl számos régi épülete, közöttük a Concepción-templom és a Carta-palota még ma is őrzi a város jelentős tengerészeti múltjának nyomait. Az El Toscal negyedet határoló García Sanabria parkot a XX. század elején alakították ki. Sok látogatót vonz a gyarmati hangulatot árasztó Nuestra Señora de África piac, amely minden vasárnap megtelik régiségkereskedőkkel. A népszerű Calle de La Norián hagyományos poharazók sorakoznak, és itt van a tenerifei főváros karneváli zenészeinek székhelye is.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
10
262
10045