Puerto de la Cruz óvárosa

A Kanári-szigetek legrégebbi turistaparadicsoma

A Tenerife északi részén fekvő Puerto de la Cruz a XVIII. század végén vált a növekvő nemzetközi turizmus egyik legkedveltebb úti céljává. A hajdan Puerto de la Orotava névre hallgató város olyan történelmi helyszínekkel büszkélkedik, mint a ma kiállítóteremként működő vámház, a Plaza del Charco környéke, a tengerparti San Telmo sétány és La Ranilla, a halásznegyed. A Playa Martiánez és a Playa Jardín között található úszómedencék a Martiánez-tóhoz tartoznak, amely César Manrique 1977-ben épített műalkotása.

Nyugodt pihenés természetkedvelőknek az egyik legrégebbi üdülőhelyen

A város, amely gazdag történelme során olyan híres látogatókat fogadott, mint Humboldt és Berthelot, és amelynek világhírű borait még Shakespeare is dicsőítette, ma ideális helyszín a nyugodt pihenésre vágyóknak. Ugyanakkor a bőséges kereskedelmi kínálat és a nemzetközileg elismert konyhaművészet is a nyaralók szolgálatában áll. A városnéző séta kiemelt pontjai az anglikán templom és temető, valamint a Peña de Francia- és a San Francisco-templom.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Puerto de La Cruz

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
9
262
10045