Masca

Tenerife leglátogatottabb faluja

Aki meg szeretné ismerni Tenerife turistaparadicsomoktól távol eső vidékeit, feltétlenül keresse fel Mascát. A falu a sziget északkeleti részén található, a Teno hegység kellős közepén, a vad szépségű természet ölelésében. Gondozott házai, kövezett utcácskái a tenerifei falusi építészet élő példái. Sok házat szálláshellyé alakítottak át, ahol az ember elfelejtkezhet a városi hétköznapok rohanásáról, és átengedheti magát a lassan csordogáló idő sodrásának.

Néprajz, történelem és kirándulás Tenerifén

Mascában rendszerint olyan turisták fordulnak meg, akik a strandoláson kívül valami másra is vágynak. Kézműves boltok, bárok, vendéglők várják őket a faluban, amelyet jelentős néprajzi és történelmi értékű településnek nyilvánítottak. E megtisztelő cím jogosultságát a mascai néprajzi múzeum gyűjteménye is alátámasztja. Vitathatatlan vonzerőt jelent ezenfelül a lenyűgöző hegyvidéki táj; a mascai szurdokban leereszkedő turistaút a sziget egyik legnépszerűbb, leggyakrabban taposott ösvénye.

Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
10
262
10045