La Orotava óvárosa

A Teide meghódítása egy XVI. századi városból

A Tenerife szigetének északi részén fekvő La Orotava a Kanári-szigetek egyik legrégebbi települése. A spanyol hódítás befejeződése után, a XVI. század elején alapították, és építészetével, kertjeivel, hagyományaival a mai napig gazdag történelmi örökséget tart életben. A település a nevét a hatalmas Taoro völgyről kapta, melyen két másik településsel, Los Realejosszal és Puerto de la Cruzszal osztozik. Tulajdonképpen ez az egyik bejárata a Teide Nemzeti Parknak, a 3718 m magas vulkán birodalmának.

Séták filmforgatási helyszínektől az úrnapi ünnepségig

A gazdag történelmi múltú La Orotava bővelkedik nagy vallási-társadalmi fontosságú épületekben. Látogatható a XVIII. században emelt Concepción-templom, számos régi arisztokratacsalád háza, valamint az 1632-ben épített „balkonos ház”, amelynek fából faragott erkélye és belső udvara lenyűgöző. A kellemes hangulatú, vásárlásra-kiülésre csábító városkában rendezik mindenévben az úrnapi ünnepséget, amikor minden nagyobb utcát és teret virágszőnyegekkel borítanak be.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
La Orotava

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
9
262
10045