La Laguna óvárosa

Az UNESCO világörökségéhez tartozó város

A Tenerife északi részén fekvő San Cristóbal de La Laguna volt a Kanári-szigetek legelső városa, és ma az egyetlen a szigeten, amelyet az UNESCO világörökségének részévé nyilvánítottak. Gyarmati stílusú épületei, egyenes vonalú utcái, amelyek a XV. században épültek külső védőfalak nélkül, valamint a kiterjedt bevásárló- és sétálóövezet egyedi arculatot kölcsönöz ennek az ősrégi egyetemi városnak. Ez a történelmi környezet felejthetetlen élményt nyújt a látogatónak.

Családi séták paloták, templomok, kolostorok között

A városka utcáin, terein szinte egymást érik a templomok és más vallásos jellegű történelmi épületek, aminek köszönhetően La Laguna bőséggel kínál alkalmat a történelmi-kulturális sétákra, amelyek közben akár a jellegzetes tapasokat kínáló bárokba is be-be lehet térni. Nyitva áll a látogatók előtt a neoklasszikus stílusú székesegyház, a Krisztus-templom, a Nava- és a Salazar-palota, valamint a Santa Catalina- és a Santa Clara-kolostor. La Laguna kétségtelenül megér egy hosszabb látogatást.

Historical heritage
Világörökség része
Típus
Óváros
Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
San Cristóbal de La Laguna

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
9
262
10045