Icod de los Vinos óvárosa

Virágzó mezőgazdaságból meggazdagodott város

A Tenerife északi részén található Icod de los Vinos egyike azon településeknek, amelyek a mezőgazdaság adta lehetőségeknek köszönhetik létrejöttüket és fejlődésüket. A XVI. században boráról vált híressé, de a sziget egyik jelentős cukorfeldolgozó üzeme is itt épült meg. Miután 1798-ban egy tűzvész félig elpusztította, úgy építették újjá, hogy minél jobban kiaknázzák a zöldterületek gazdagságát. A régi városmag a San Marcos-plébániatemplom, a Plaza de Lorenzo Cáceres, a Plaza de la Pila és a San Francisco-kolostor köré épült.

A híres ezeréves sárkányfa hazája

Nem lehet teljes az Icod de los Vinos-i séta a hírneves ezeréves sárkányfa meglátogatása nélkül. A mintegy nyolcszáz évesre becsült fa egy különleges növényfaj példánya, amely csak a Kanári-szigeteken és Makaronézia más szigetein fordul elő. A hagyományos építészet élvezetén felül az óvárosban megkóstolhatjuk a helyi nyúlpörköltet burgonyával, amelyet egy jó pohár itteni vörösborral öblíthetünk le. Desszertként egy cukrászdában hagyományos recept szerint készített burgonyás fánkot, ánizsos kiflit és házi piskótát ízlelhetünk meg.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Icod de Los Vinos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
9
262
10045