Garachico óvárosa

Tenerife első kikötője a XV. században

Tenerife északi részén Garachico városa kínál módot arra, hogy megtudjuk, milyenek is a Kanári-szigetek legrégebbi települései. A várost a XV. század végén egy genovai bankár alapította, kikötője volt az Európát a spanyolok amerikai gyarmataival összekötő kereskedelmi útvonalak legfontosabb gócpontja. 1706-ban egy vulkánkitörés ugyan romba döntötte, ám terein, utcáin ma már igazán kellemes sétákat lehet tenni – végig a tengerpart közvetlen közelében, mindig szemmel tartva a garachicói szikla tekintélyes természeti képződményét.

A kulturális örökség része, szépművészeti aranyéremmel kitüntetve

A kellemes atmoszférájú történelmi városmagban, a XVI–XVII. századi építészetet dicsérő gyönyörű házsorok között sétálva Garachico egész történelme feltárul a látogató előtt. Ez a Kanári-szigetek egyik legépebben megmaradt, történelmi-építészeti szempontból legjellegzetesebb városmagja. 1994-ben a kulturális örökség részévé nyilvánították a történelmi épületegyüttesek kategóriájában, ugyanakkor művészeti értékeinek köszönhetően a szépművészeti aranyérmet is elnyerte. A garachicói városnézést érdemes természetjárással is kiegészíteni, például az Interián-öbölben, a Chinyero tűzhányón és a La Culata-i sziklákon tett kirándulással.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Garachico

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
9
262
10045