El Sauzal óvárosa

Bűbájos városka pazar kilátással

Elbűvölő szegletein felül El Sauzalt az innen nyíló páratlan panoráma is egyedülállóvá teszi. A Tenerife északi részén, egy szikla tetején fekvő kisváros tulajdonképpen egyetlen összefüggő kilátó, ahonnan leírhatatlanul szép kilátás nyílik a La Orotava völgyét oltalmazó Teide csúcsára és az Atlanti-óceán végtelen kék víztükrére. A legforgalmasabb turistaútvonalaktól távol eső El Sauzal mindenkit rabul ejt, aki szereti a nyugodt, rusztikus hangulatot.

Tenerife egyik legszebb naplementéje

El Sauzal felfedezéséhez a legjobb kiindulópont a Plaza de San Pedro. Az azonos nevű templom volt a negyedik, amely a spanyol hódítás után épült a szigeteken. Innen mindössze néhány lépésre található a Los Lavaderos park és kilátó, kicsiny kert sok növénnyel és vízzel, ahol az idő is szívesen megáll. És amint alkonyodik, érdemes kiülni valamelyik kávézó vagy vendéglő teraszára, és egy kellemesen bódító koktél mellett belefeledkezni a naplemente földöntúli fényeibe.

Historical heritage
Műemlék
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
El Sauzal

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
9
262
10045