Yaiza óvárosa

Fehér házak, városszépítési díjak

Lanzarote legdélebbi csücskében található ez a kisváros, amely rendezettségével, tisztaságával tűnik ki. Nem csoda, ha városszépítési törekvéseiért számos alkalommal kapott díjat. Hagyományos, fehérre meszelt házai kontrasztot alkotnak a XVIII. századi kitörések nyomán kialakult vulkanikus táj okkersárgás-feketés tónusaival. E gyönyörű, virágokkal, kertekkel teli település minden utcáján a hagyomány íze érződik.

Műemlékek és nyugalmas pillanatok egy jellegzetes lanzarotei kisvárosban

Yaizában a látogatónak azonnal szembeötlik a félreismerhetetlen lanzarotei építészet: a lapos tetők vagy a csekély csapadék jobb kihasználása érdekében enyhén lejtő nyeregtetők. Történelmi műemlékei között megemlítendő a Benito Pérez Armas kultúrház, fából faragott erkélyeivel és lépcsőivel. Másik jelentős épülete a Nuestra Señora de los Remedios-templom a XVII. század elejéről. Yaiza lényegét azonban legjobban a fehér házacskák között sétálgatva, a háborítatlan csendet magunkba szíva lehet a legjobban megérteni.

Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
3
9
262
10045