Teguise óvárosa

Lanzarote első fővárosának emlékei

A Lanzarote északkeleti részén fekvő Teguise a Kanári-szigetek legkorábban alapított településeinek egyike. 1847-ig volt a sziget fővárosa, nem csoda, hogy történelmi-művészeti szempontból rendkívül értékes épületekkel dicsekedhet. Kiemelkedő műemlék a ma kalózmúzeumként működő Santa Bárbara-vár, a Spínola család XVIII. századi nemesi palotája, a régi Guadalupe-templom és a San Francisco-kolostor.

Történelmi örökség, múzeumok és zenei élet

A teguisei városnézés során a látogató képet alkothat arról, milyen volt az élet Lanzarotén a gyarmati kor kezdeti időszakában. A gazdag történelmi örökségen felül a sziget fővárosában több múzeum is található, így például Herrera y Rojas márki háza vagy a Perdomo-ház. A Timple háza ugyancsak különleges kulturális értéket képvisel, hiszen az újonnan alapított múzeum ismeretterjesztő-népszerűsítő szándékkal mutatja be a Kanári-szigetek sajátos hangszere, a timple zenei tulajdonságait.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Teguise

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
3
10
262
10045