Haría óvárosa

Bűbájos városka az ezer pálma völgyében

A Lanzarote északi részén fekvő Haría a varázslatos „ezer pálma völgyében” terül el, ahol az egész Kanári-szigetek egyik legjobb őshonos pálmaerdeje található. Ahogy az országút a hegyek között kanyarog, feltűnik ez a szép oázis a sziget jellegzetes tájképével:zöldellő termőföldek és ültetvények, itt-ott a tipikus lanzarotei stílusban épült házak fehér foltjaival. A titokzatos Corona tűzhányó árnyékában szunyókáló kisvárost a szépséges vidéki táj nyugalma ringatja.

Elragadó táj, César Manrique hazája

Ez a csinos mezőgazdasági városka seregnyi kellemes élményt tud szerezni, melyet a látogató magával vihet nyaralásáról. Kihagyhatatlan program a híres művész, César Manrique emlékházának meglátogatása. A Plaza León y Castillo a babér- és eukaliptuszfák árnyéka pihenésre csábít. A városka központja a Nuestra Señora de la Encarnación-templom, ide vezet a település minden utcája. Az egyik legrégebbi vallásos épület a San Juan Bautista-kápolna a városka bejáratánál.

Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
3
10
262
10045