El Golfo

Halászfalu a lávamezőn

A sziget nyugati részén, közvetlenül az óceán partján terül el a régi halászfalu, El Golfo, a lanzarotei vulkanikus természetvédelmi területen belül. A vízparti település elzártan él az 1730 és 1736 közötti vulkánkitörések után hátramaradt látványos lávaalakzatok ölelésében. Szűk utcáit hagyományos lanzarotei stílusban épült, fehérre meszelt, lapos tetős házacskák szegélyezik, egészen a fekete homokos tengerpartig, ahol megfeneklett hajók hagyták ott örök nyomukat.

Falusi szállás ínyenckonyhával

El Golfo elragadó szálláshelyeket kínál. Érdemes ellátogatni ide a kanári-szigeteki nyaralás alatt, és nem csupán a hely szépsége okán. A nyugalom, a friss, helyben fogott halféleségekből készült ínycsiklandó ételek és a közeli természeti látványosságok, mint a Los Clicos-tó és a Timanfaya Nemzeti Park mind-mind alapos ürügyet szolgáltatnak a maradásra. Nem is beszélve az alkonyi fényekről, amelyek bearanyozzák a pihenéssel töltött napokat.

Lookout
Restoration
Shop/shopping
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
3
9
262
10045