Tazacorte óvárosa

Történelmi település banánültetvények között

Tazacortéban található egész Európa egyetlen banánmúzeuma, annak a gyümölcsnek szentelve, amely jogosult az eredetvédett földrajzi megjelölés viselésére. Ám La Palma eme északnyugati települése nem csupán kiterjedt banánültetvényeiről nevezetes. A városka magja, a Charco negyed igen értékes történelmi-építészeti örökséggel rendelkezik, amelyet jobbára XVI-XVII. században emelt nemesi házak alkotnak. Tazacorte meglátogatása még a legigényesebb utazónak is ínyére lesz.

A történelmi negyedtől a tengerparti sétányig

A XV. század végén Tazacorte partjainál vetettek horgonyt először a spanyol hódítók. La Palma első temploma is itt épült, Mihály arkangyalnak szentelve. A Plaza de España pergolájának árnyékában, a Sevillából hozatott díszcsempéket csodálva az ember szabadjára engedheti képzeletét e történelmi események körül. Majd miután kipihente magát, lesétálhat Tazacorte meredek sziklákkal szegélyezett partvidékére.

Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Tazacorte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
9
262
10045