Santa Cruz de La Palma óvárosa

Régi kikötő, templomok, faragott erkélyek

La Palma fővárosa, Santa Cruz a sziget keleti részén található. A patinás történelmi várost 1493. május 3-án alapította Alonso Fernández de Lugo katonai parancsnok. Kikötője fontos állomás volt az Európát és az amerikai kolóniákat összekötő tengeri útvonalon. Virágkorát a XVI. században élte, amikor is Antwerpen és Sevilla után Európa harmadik legjelentősebb kikötőjévé vált. A város főbb történelmi-építészeti értékei közé tartoznak a flamand vallásos művészet alkotásaiban bővelkedő templomok és a tengerre néző, gazdagon faragott faerkélyek.

Macskaköves utcák, flamand oltárok, helyi múzeumok és színházak

Az első gyarmatügyi bíróság székhelyeként Santa Cruz de La Palma szemtanúja volt annak, micsoda kincseket hoztak magukkal a spanyolok a tengerentúli kolóniáikról. A város gazdag építészeti örökséggel dicsekedhet, macskakővel kirakott utcáit patinás, koloniális stílusú házak szegélyezik. E nyugodt településen több érdekes kulturális intézmény található, többek között a sziget figyelemreméltó műgyűjteménnyel rendelkező helytörténeti múzeuma (Museo Histórico Insular), valamint két színház, a Teatro Chico és a Teatro Circo de Marte.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de La Palma

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
9
262
10045