San Andrés

La Palma északi részének legbájosabb települése

A La Palma északkeleti részén fekvő San Andrés egész Európa legnagyobb egynyílású hídján keresztül közelíthető meg. Átkelés után a sziget legelbűvölőbb települése vár, mely évszázadokon át a megye székhelye volt, amint azt a nemesek és gazdag kereskedők régi házai is tanúsítják. A kicsiny San Andrés Apóstol-templom, amelyet kulturális kinccsé nyilvánítottak, a sziget gazdag vallási örökségének jelentős darabjait őrzi.

Séták a macskaköves utcákon a sziget tengerpartjáig

San Andrésban mindenhonnan látni a tengert. Macskaköves utcái ma is úgy festenek, mint századokkal előtt, házain gyakran szembeszökően nagy ablakokkal. A település a szép kis főtér és az azonos nevű templom, egy szigetszerte szinte egyedülálló épületegyüttes köré szerveződött. Ha a tenger mellett támad kedvünk sétálni, a parti sétányon eljuthatunk egészen a Charco Azul strandig, ahol szerét ejthetjük a megérdemelt fürdőzésnek.

Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Localidad
San Andrés y Sauces

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
9
262
10045