Porís de Candelaria

Un "pueblo" en una cueva

Único y espectacular. Estos son los dos adjetivos que pueden definir el pequeño asentamiento de Porís de Candelaria. Escondido en el municipio de Tijarafe se encuentra esta joya de la isla, un conjunto de casa blancas que los habitantes de la isla construyeron hace más de 100 años dentro de una cueva de 50 metros de altura.

Un paseo en barco

Una de las mejores maneras de llegar hasta Porís de Candelaria es en barco, saliendo del cercano Puerto de Tazacorte. Existen varias compañías que ofrecen una expedición marina guiada. El trayecto tiene como aliciente la posibilidad de avistar defines o ballenas durante la travesía.

Localidad
Poris de Candelaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
9
262
10045