Mazo

Turisztikai jelentőségű városka, kézműves ízléssel

La Palma délkeleti részén található a sziget turisztikai szempontból legjelentősebb kézműves-települése, Villa de Mazo. A hagyományos mesterségek változatossága, a hírneves csipkék és az egész sziget legnépesebb kézműves-közössége teszi kiemelkedővé. Kicsiny történelmi központjában kellemes sétát lehet tenni: az ódon, kövezett utcákat róva bele lehet kóstolni a La Palma-i hagyományba és történelembe.

Villa de Mazo idegenforgalmi nevezetességei

A La Palma-i repülőtértől alig néhány percre található Villa de Mazo több nevezetessége tarthat számot a turisták érdeklődésére. Főterét szép, klasszikus épületek szegélyezik, amilyen a városháza is. A kézműves hagyomány fő székhelye a Casa Roja, ahol a manufaktúra termékeit meg is lehet vásárolni. A jól kitáblázott túraösvényeken ragyogóan bejárható a Cumbre Vieja természetvédelmi terület. Érdemes ellátogatni a belmacói barlangba is, megmártózni La Palma őskori történelmében és művészetében.

Archeological sites
Lookout
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Localidad
Mazo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
10
262
10045