Los Llanos de Aridane óvárosa

Kanári-szigeteki stílus és történelem mezőgazdasági és turisztikai körítéssel

A La Palma nyugati részén elterülő Los Llanos de Aridane a sziget gazdasági központja, élénk mezőgazdasággal és idegenforgalommal. A település szívében, a Plaza de Españán emelkedik a Remedios-templom, és itt találhatók a Kanári-szigetek legöregebbnek tartott kislevelű fikuszai. A tér mögött kezdődik az úgynevezett Plaza Chica a faragott kőkútjával. Feljebb, a Calle Fernández Tañót és a Calle Calvo Sotelót festői, kanári-szigeteki stílusban épült alacsony házacskák szegélyezik.

A Plaza de la Glorieta a sziget hagyományainak kaleidoszkópja

A város déli részén található a hangulatos, fikuszfákkal díszített piactér és a buszpályaudvar, ahonnan kényelmes kirándulás keretében látogathatunk el a Las Manchas negyedbe, a La Palma-i művész, Luis Morera által kialakított Plaza de la Glorietára. Vagy kisétálhatunk az arguali síkra, a történelmi idők óta fennálló banánültetvényekhez, ahol a vasárnaponta működő piacon kézműves termékeket, régiségeket árusítanak. Érdemes a sarkon bekukkantani az üvegfúvó műhelybe is.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Los llanos de Aridane

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
9
262
10045