La Tosca

Varázsos falu egy sárkányfaerdő közepén

La Tosca falu La Palma északi részén, Barlovento közelében található, nem mindennapi környezetben: ugyanis egy sárkányfaerdő kellős közepén fekszik. Itt terül el a Kanári-szigetek eme őshonos növényfajának egyik legnagyobb erdeje. La Toscában alig húszan élnek, megművelt földek és titokzatos fák között, amelyek már a középkorban is felkeltették az európaiak figyelmét, és legendák egész sora szövődött köréjük.

Séta La Tosca falusi házaihoz

A legendákon túl, a történelmi feljegyzések szerint La Tosca lakói a környékbeli falvakhoz hasonlóan kötelet készítettek a fa leveleinek rostjából, vagyis megélhetésüket az őket körülvevő természet kincseit kiaknázva biztosították. A szomszédos Barlovento faluból szép kirándulást lehet tenni ezekhez a szárazon rakott hagyományos kőházakhoz, miközben gyönyörű kilátás nyílik a környék meredek sziklákkal szegélyezett tengerpartjára.

Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Barlovento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
9
262
10045