Imada

Jellegzetes La Gomera-i falu a Refate szurdokban

Imada a sziget középvonalának déli részén található, a Refate szurdok meredek falai közé ékelődve, hegyek árnyékában, néhány „bástya” oltalmában. Az Orone tájvédelmi körzete szomszédságában, teraszos pálmaültetvények között folynak hétköznapjai. Egyetlen utcájából vezetnek a bekötő utak a hagyományos La Gomera-i stílusú házakhoz, amelyek nyers kőfalai gyakran vakolatlanul maradnak, vagy fehérre meszelve szép kontrasztot alkotnak a táj zöldjével.

Kulturális értékek, zamatos kecskehús

Néhány lépcsőfokon leereszkedve elérjük a falu első házait és a templomát. Imadában igen figyelemreméltó néprajzi értékeket találni: csűröket (ahol a kalászból kicsépelték a gabonaszemeket), házi kemencéket és sziklába vájt pincéket. A Refate szurdok mélyén egy patak bámulatos sziklaszirtek között bukik alá a semmibe. A falu környéki hegyoldalakon szabadon legelésző kecskenyájak figyelhetők meg. Vétek lenne Imadából az ízletes kecskehús megkóstolása nélkül továbbindulni.

Archeological sites
Touristic info
Localidad
Alajeró

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
6
9
262
10045