Vegueta óvárosa

Ahol Las Palmas de Gran Canaria megszületett

A Gran Canaria fővárosának déli részén fekvő Vegueta volt a XV. században az a városmag, amelyből Las Palmas később kinőtt. Terein történelmi épületek sorakoznak, mint például a Kolumbusz-ház, a Santa Ana-székesegyház, a Kanári-szigeteki Múzeum, az Irodalmi Kabinet, a városháza és a modern művészeteket bemutató Centro Atlántico de Arte Moderno. A régi városrészben élénk kereskedelmi élet zajlik, különösen az 1856-ban épült piac környékén és a Triana nevű sétálóutcában találni bőséges árukínálatot.

A kultúra és szabadidő fellegvára

A Teatro Pérez Galdósszal – a Vegueta híres szülöttjének nevét viselő színházzal – szemben, a Guiniguada régi csatornája mellől sokfelé lehet városnéző sétára indulni, macskaköves utcácskákon, festői díszletek között. A látogató a történelem sűrűjében találhatja magát, miközben a különféle korok stílusai, elsősorban a késő gótikus és a reneszánsz műemlékei között jár. Séta után kifújhatja magát valamelyik kerthelyiségben, a történelmi épületek közvetlen szomszédságában.

Típus
Óváros
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045