Telde óvárosa

Gran Canaria legrégibb városának felfedezése

A Gran Canaria keleti részén fekvő Telde nem csak a spanyol hódítás előtti időket idéző, száznál is több régészeti lelőhelyéről híres. Pompás templomi oltárai, gyönyörű, gyarmati stílusú házai – élénk színeikkel és hatalmas erkélyeikkel – és szűk, macskaköves utcácskái szintén a város történelmi örökségét gazdagítják. A sziget legrégibb városának szíve számtalan kisebb-nagyobb magra osztható, megannyi kis térrel és templommal, hűsítő árnyat adó terebélyes fákkal. A történelmi Telde zegzugait járva egyre újabb meglepetések érik a kíváncsi látogatót.

A San Juan Bautista-templom és a León y Castillo-múzeum megtekintése

Telde szépsége a különböző városnegyedekben rejlik. A város patrónusának nevét viselő San Juan negyed kicsi, de arisztokratikus, hangulatát a nemesi házak, a főtér és a remekbeszabott flamand oltárral díszített San Juan Bautista-templom határozza meg. A León y Castillo-emlékház és -múzeum, majd a San Pedro Mártir-templom megtekintése után a San Francisco negyedhez érünk. A csendes, festői környéken a Calle Altozano, a Calle Bailadero ősi barlangjai és az évszázados San Francisco vízvezeték – az egész város három jelképe – ajándékoz meg bennünket szépségével. Sétánk a San Gregorio negyedben, a Virgen de los Dolores-templomnál ér véget.

Típus
Óváros
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Telde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045