Ingenio óvárosa

Egy város, amelynek a cukornád adott életet

A Gran Canaria északkeleti megyéjében fekvő Ingenio városa abból a gazdasági fellendülésből született, amelyet a térség a XVI. században a virágzó mezőgazdaságnak köszönhetett. A cukornád termesztése indította el a fejlődést az itteni termőterületen, amely akkoriban a szomszédos Agüimes fennhatósága alá tartozott. A mai város két történelmi maggal rendelkezik: az egyik a Plaza de la Candelaria körüli óváros, a másik pedig a Carrizal negyed a Virgen del Buen Suceso-templommal.

Mezőgazdasági tevékenység szemgyönyörködtető természeti környezetben

A vízben gazdag, mezőgazdasági birtokokkal és cukornádültetvényekkel körülvett Ingenio hangulatát erőteljesen meghatározza Gran Canaria három jelentős természeti képződményének, a guayadequei és a draguillói kanyonnak, valamint a Caldera de los Marteles természetvédelmi területnek a közelsége. A hagyományos kanári-szigeteki építészet remekeit őrző óváros kellős közepén található a Néstor Álamo park, ahol megcsodálható az egész szigetcsoport legmagasabb, mintegy harminc méter magas pálmafája.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Ingenio

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045