Fataga

Elbűvölő kisváros a szurdokvölgyben

Már a Fataga felé vezető országút mentén magasodó hegyek is sejtetik, hogy Gran Canaria e déli városkájának varázsa több, mint ami festőiségében rejlik. Kellemes, csendes zuga ez a világnak, szépen gondozott fehér házacskákkal, szűk utcácskákkal, és mindenfelé virágokkal: valóságos virágözön díszíti a települést, amely az azonos nevű völgyben, meredek hegyoldalak közé ékelődve, fenyvesek és egy egyedülállóan buja pálmaerdő szomszédságában épült.

Kirándulás teveháton az ezer pálma völgyében

Cseréptetők, pálmaerdők, faerkélyek és termékeny földek váltják egymást ezen a mesés tájon, ahol sietség nélkül zajlik az élet, akárcsak a régmúlt időkben. A hely hangulata könnyen a látogatóra ragad, ha nyakába veszi a kövezett utcácskákat, benéz a San José-templomba (az egyetlen templom a településen) vagy felkeresi a múzeumot és a régi vízimalmot. Ugyanakkor sok turistát vonzanak éttermei, ajándéküzletei, és igazi turistaattrakció a tevegelés az ezer pálma völgyeként is ismert szurdokban. Egzotikus kirándulás, szédítő panorámákkal.

Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045