Arucas óvárosa

Mezőgazdasági fellendülés: először bíbortetű, később banán

A Gran Canaria északi megyéjében fekvő Arucas városa ékes példája annak a gazdasági virágzásnak, amelyet a szigetek kezdetben a bíbortetű tenyésztésének, később a banán termesztésének köszönhettek. 1478-ban egy tűzvész teljesen elpusztította, ami kapóra jött a spanyol hódításnak. Hamarosan helyreállították, ám városi rangot csak a XIX. században nyert újra. Eredeti guancs nevét őrzi a hírneves Arehucas rum, amelyet már a XIX. század óta készítenek itt. A rumgyár látogatható.

A San Juan Bautista-templom, amely a sziget köztudatában székesegyházként él

Arucas történelmi-építészeti örökségének legremekebb emléke a San Juan Bautista-templom, amelyet a lakosság XX. századi újjáépítése óta székesegyháznak nevez. A neogótikus stílusú templom jelentős művészeti értéket képvisel, olasz szobrászati alkotásokkal, a flamand és az andalúz iskolai festményeivel. Kellemes szabadtéri sétára invitál a Gourie park és az 1880-ban alapított Heszperidák botanikus kert.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Arucas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045