Artenara óvárosa

Bűbájos városka Gran Canaria északi részén

Artenara a Gran Canaria legmagasabban fekvő települése. A sziget bioszféra-rezervátumára néző hatalmas, természetes teraszt sziklás-szakadékos táj veszi körül, amelyet az író Miguel de Unamuno „megkövült vihar”-nak nevezett. Artenarából a sziget két egyedülálló szimbólumára nyílik tökéletes kilátás: a Roque Nublóra és a Roque Bentaygára, az őslakók valahai szellemi központjaira. Mintha az ember a világ tetején lenne! Ebben a nyugodt kis városkában kifújhatja magát a tengerparti nyüzsgés után.

Gyönyörű, sziklás, fenyvesek borította vidék

Artenarából közelíthető meg a Tamadaba Nemzeti Park sűrű fenyőrengetege. A kíváncsi utazó itt képet kaphat arról, hogyan folyt az élet a barlanglakásokban még néhány évtizeddel ezelőtt is. Sok barlanglakást mára falusi szálláshellyé alakítottak át. Azután ellátogathat az acusai régészeti lelőhelyre az európai hódítás előtti múlt jobb megismeréséhez. Építészeti szempontból említésre méltók a település letisztult, funkcionális házacskái, amelyek különösebb művészi nagyravágyás nélkül, az európai hódítók által meghonosított stílusokat ötvözve épültek. A San Matías-templom tornyait a Tamadabában kitermelt vörös kő felhasználásával emelték.

Historical heritage
Műemlék
Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
Artenara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045