Agüimes óvárosa

A Kanári-szigetek meghódításának történelmi emlékei

A Gran Canaria fővárosától délkeletre található Agüimes egyike az 1491-es spanyol hódítás után létrejött első lakott településeknek. A Katolikus Királyok rendeletére alapított püspöki uradalom mára a falusi turizmus egyik fellegvára, amely tökéletesen kihasználja a környezet adottságait és az arinagai kikötő egyre növekvő áruforgalmát.

Városnézés az őskori falvaktól a San Sebastián-templomig

Akárcsak a Kanári-szigetek zöméről, Agüimesből is szép számban vándoroltak ki Amerikába. Ám ez már a múlté, hiszen a vízi erőforrások okosabb kiaknázása a település fellendüléséhez vezetett, és már a XVI. századtól kezdve megindult a cukornád, a paradicsom és az uborka termesztése. A kulturális értékek közül kiemelkedik a San Sebastián-templom, és emellett jó szívvel ajánlható olyan néprajzi jelentőségű ősi települések romjainak meglátogatása is, mint Temisas és Guayadeque.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045