Agaete óvárosa

Gran Canaria északnyugati részének egyik legszebb történelmi településmagja

A sziget legszebb fenyőerdejével borított csúcsok és az Atlanti-óceán partja között egy termékeny, csodaszép völgyben terül el a történelmi jelentőségű Agaete. A Gran Canaria északnyugati részén található, hegyoldalakra épült település máig őrzi hagyományos küllemét: fehér házacskákból álló történelmi épületegyüttese a szépség és harmónia megtestesítője. Különösen érdekesek a XIX. századi patiós, azaz belső udvaros házak és a Concepción-templom. A sétát megkoronázhatja az Huerto de las Flores botanikus kert meglátogatása.

Frissen fogott hal és őskori emlékek

A városka elhagyása előtt érdemes beiktatni Gran Canaria egyik legérdekesebb régészeti lelőhelyét, a Maipés nekropoliszt. Ugyancsak kihagyhatatlan az elbűvölő halászfalu, Puerto de las Nieves meglátogatása. A kavicsos tengerparton álló fehér-kék házacskák megkapó látványt nyújtanak. Valószínűleg az egész szigeten ide zarándokol el a legtöbb éhes vendég, aki közvetlenül a vízparton szeretne frissen fogott halból készült ételeket kóstolni.

Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
10
262
10045