LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Puertito de Lobos

Halászkunyhók a parányi Lobos szigetén
turistacsalogató helyévé vált. A Fuerteventurától északra fekvő apró Lobos sziget csak hajóval közelíthető meg, Corralejo kikötőjéből. Az átkelés mintegy húsz percig tart. A mólótól tízpercnyi sétával érhető el Puertito de Lobos, a sziget egyetlen lakott települése, amely mindössze néhány halászkunyhóból áll. A házacskák falai fehérre meszeltek, míg ajtajuk-ablakaik kékre vannak festve.
Természetes medencék, tengerparti vendéglő
A települést alig tucatnyi házikó alkotja, és ezen kívül a sziget lakatlan, vad tájain elenyésző az emberi jelenlét. Puertito de Lobos paradicsomi helyszínen épült: a fehér homok és a vulkanikus sziklák látványos, tengervízzel feltöltődött természetes medencéket formáltak, amelyek átlátszó, nyugodt vizében az egész család biztonságosan fürdőzhet vagy snorkelezhet. Lubickolás után finom étkekkel lehet csillapítani az éhséget Puertito egyetlen vendéglőjében, a kis öböl fenséges látványában gyönyörködve.
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
4
9
262
10045