LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Las Playitas

Egy elbűvölő halászfalu
Las Playitas az apró fuerteventurai halászfalvak hamisítatlan hangulatát őrzi, a sziget délkeleti részén, közel az élénk kereskedelmi centrum Gran Tarajalhoz. A kék díszítéseket viselő fehér házacskák kellemes andalgásra csalogatnak a hullámok mosta tengerparti sétányon. A vendéglőkben ínycsiklandó halételeket kínálnak, amelyek a naponta frissen fogott halból készülnek.
Vulkanikus táj, vulkanikus tengerpart, vízi sportok
A városka két jól megkülönböztethető részre osztható. Az egyik felét alkotja a tulajdonképpeni halászfalu, a másik felét pedig egy hosszú, vulkáni homokkal borított strand, ahol különféle vízi sportokat lehet űzni, többek között a széllovaglást. Las Playitastól hat kilométerre található a La Entallada világítótorony, innen csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a védett természeti kinccsé nyilvánított Cuchillos de Vigán hegyvidékére.
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Tuineje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
4
9
262
10045