LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Betancuria óvárosa

Séta a Kanári-szigetek történelmi fővárosában
A Fuerteventura középnyugati vidékén fekvő Betancuria a Kanári-szigetek gyarmati múltjának egyik legjelentősebb központja. 1404-ben alapította egy normann lovag, Jean de Bethencourt, aki azért választotta a sziget belsejében húzódó völgyet, hogy a tengertől távol nagyobb biztonságban tudja magát a kalózoktól. A város a XVIII. században érte el virágzásának csúcspontját a szárazgazdálkodással elért bőséges gabonatermésnek köszönhetően. Napjainkban a gazdaság teljes mértékben az idegenforgalmon alapszik.
Gyarmati stílusú vallási épületegyüttes Fuerteventurán
Betancuriában sétálva a látogató fogalmat alkothat a hajdani Fuerteventura hétköznapjainak viszontagságairól. Az 1979-ben történelmi épületegyüttesnek nyilvánított, gyarmati stílusú városközpontban számos templom kapuja áll nyitva a látogatók előtt. Kiemelkedik közülük a Santa María- és a Concepción-templom, valamint a Santa Inés- és a Nuestra Señora de la Peña-kápolna, csakúgy mint a régi ferences rendi San Buenaventura-kolostor. Érdemes megnézni a szakrális művészetek múzeumát, akárcsak a régészeti és a néprajzi múzeumot is.
Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Betancuria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
4
10
262
10045