Tiñor

El Hierro legparányibb falva

Tiñor a Kanári-szigetek legkisebb tagjának legkisebb faluja. Az El Hierro északkeleti részén fekvő falu szépen gondozott, fekete vulkanikus kővel alapozott, angol stílusú lapos tetővel fedett, hagyományos házai különös bájt sugároznak. A nagyrészt fehér színű épületek szép kontrasztot alkotnak a környező táj zöld árnyalataival. El Hierro fővárosától csupán néhány kilométerre, egy hegy mögött szinte észrevétlenül bújik meg Tiñor, ez az apró ékszerdoboz.

Festői falucska a Szűz Mária-körmenet útvonalán

Tiñoron halad keresztül a Bajada de la Virgen de los Reyes, a szigetcsoport egyik legnagyobb szabású körmenete. A falu megközelítéséhez a Valverdéből San Andrés és El Pinar felé vezető országútról kell letérni. Megéri a fáradságot ennek a festői, képeslapra illő kis településnek a meglátogatása. Felfedezéséhez érdemes leparkolni az autót, és utcácskáit bejárva csodálni a hamisítatlan falusi környezetet. A fényképezőgépnek jócskán lesz mit rögzítenie.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
7
9
262
10045