El Mocanal

Bájos, hagyományos parasztház
A ház az El Hierro északi részén elterülő El Mocanal festői szépségű falujában található, legelők és szántóföldek veszik körül. Ez a hagyományos parasztház nagyon közel helyezkedik el a Pozo de las Calcosas nevű fürdőhelyhez, ahol csodálatos természetes medencék találhatók, melyek kristálytiszta vizében megmártózva frissítő fürdőt vehetünk. Híresek itt még a Corpus nevű ünnep alkalmára művészileg kidolgozott szőnyegek. Erre az ünnepre minden évben sokan jönnek el a faluba. Ideális hely a nyugalmat keresők számára. A hely egyedi szépsége elbűvöli az ide látogatókat, és a bájos parasztházból élvezhetik a körülötte elterülő táj nyugalmát.
Helyek, ahol értékelni tudjuk a múló időt
Az El Mocanal nevű falun vezet keresztül az út a Valle de El Golfóhoz a Los Roquillos alagúton át, ezért az oda látogatók az oda- és visszaútjuk során áthaladnak a falun. A megőrzött gazdálkodó tevékenység igen különleges bájt kölcsönöz a falunak, olyan kis település ez, melynek tradicionális építészete, sikátorai, utcácskái és terei érintetlenül maradtak, és az idő lassú múlását mutatják be. Érdemes ellátogatni San Pedro történelmi templomába, amelyet a XV. században építettek. Ez az El Hierro-i szép kis falu érintetlenül tartja fenn saját hagyományait, eredetiségét megőrzi, ami régi időktől fogva jellemzi.
Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
7
9
262
10045