Csillagmegfigyelés Las Cañadas del Teidén

Starlight turistaparadicsom számos megfigyelhető csillaggal

A Teide Nemzeti Park szívében, Tenerifén található Las Cañadas egy kivételes természetes kilátó, amely kiváló lehetőséget biztosít az égbolt megfigyelésére. Teljes területe fényszennyezéstől védett Starlight zóna, ahonnan lehetőség nyílik a csillagok és a csillagképek megfigyelésére, ahogy azt a Kanári-szigeteki Asztrofizikai Intézet is teszi. Autóval könnyedén megközelíthető. A látogató választhat, hogy saját maga keresi fel a megfigyelőhelyet, vagy valamelyik, parkolóval is rendelkező kiépített kilátó felé veszi az irányt. Mosdók és étkezési lehetőségek tekintetében a Parador Nacional de Turismo és a közeli El Portillo területe a legmegfelelőbb választás.

Természetes erkély a csillagképek megcsodálásához Tenerifén

A szigeten ebben a magasságban (2700 méterrel a tengerszint felett) a tiszta éjszakai égbolton az év bármely szakaszában csodálatos kilátás tárul elénk. Ha augusztusban látogat ide, feltétlenül nézze meg a Perszeidák csillaghullását, és a kora esti órákban nézzen északkelet felé, így láthatja a fényesen ragyogó Vegát, amely a Lant csillagkép egyik főcsillaga. Emellett a Hattyú (amely az Észak Keresztje néven is ismert) is átkel a Tejúton.

Altitude
2.400 m
Protected sky
Starlight foglalás
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Public transport
Restauration
Telescopy
Localidad
La Orotova

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
1
10
262
10045