LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Csillagmegfigyelés a Masca kilátóban

Csillagok keresése a Kanári-szigetek égboltján
Tenerife északnyugati részén, Santiago del Teide település csúcsán helyezkedik el ez a nagy kiterjedésű, szurdokvölgyek közé beékelődött kilátó, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Kanári-szigetek égboltjára. Autóúton elég nehezen megközelíthető, és a parkolási lehetőségek is korlátozottak. Ez a természetes párkány több mint ezer méter magasan fekszik. Mivel a közelben nincsenek lakott települések és üzletek sem, így a kirándulás idején érdemes megfelelő ruházatot és lábbelit viselni, valamint élelmiszert és innivalót magunkkal vinni.
Három csillagjegy Teneriféről nézve
Ez a hely Tenerife szigetének nyugati szegletében található. Ha szeptember és október derekán napnyugta után délkelet felé nézünk, láthatjuk a három őszi csillagképet, a Halakat, a Vízöntőt és a Bakot. Habár az alakzatok nem annyira jól kivehetőek, mint pl. keleten a Pegazus vagy délen a Nyilas, a csillagok állásából azért felismerhetőek. Ha ezen csillagképek alatt a látóhatár felé nézünk, egy mindössze huszonöt fényévnyire ragyogó csillag ötlik a szemünkbe. Ez a Fomalhaut, a Déli Hal csillagkép központi csillaga.
Altitude
600 m
Protected sky
Nagyon éles kontúros terült
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
Masca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
1
10
262
10045