Csillagmegfigyelés a Guajara-hegységben

Kilátás a csillagokra Tenerife harmadik legmagasabb hegyéről

Tenerife szigetén, a Teide Nemzeti Parkban található Guajara-hegy a maga 2718 méteres magasságával a park legmagasabb pontja és Tenerife harmadik legmagasabb csúcsa. Gépkocsival könnyedén megközelíthető, de a Guajara csúcsáig vezető útvonal már megerőltetőbb egy picit. Meleg ruházat és lábbeli viselete javasolt, illetve érdemes élelmiszert és innivalót is magunkkal vinni. A közelben vásárlási lehetőség nincs, mivel a Parador de Turismo öt kilométerre, míg El Portillo település tizennégy kilométerre van innen.

A csillagok látványa a hajnal felé közeledve

A Guajara-hegyen lehetőség van a szabad ég alatt aludni, így a hajnali égbolt szép látvánnyal kecsegtet, miközben a Nap előbukkan a látóhatár mögül. Éjszakánként a látóhatár fölötti eget kémlelve megcsodálhatjuk a Kassziopeia csillagképet, a maga jellegzetes W-formájával. Tőle balra látható a Sarkcsillag, amely az északi irányt jelzi. A Kassziopeiától jobbra, keleti irányban egy négyszög alakú csillagalakzat tűnik fel az éjszaka elteltével. Ez a Pegazus, a görög mitológia szárnyas lova.

Altitude
2.715 m
Protected sky
Starlight foglalás
Protected natural space
Localidad
Granadilla de Abona

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
1
10
262
10045