Csillagmegfigyelés Peñas del Chachén

Látkép Lanzarote legmagasabb csúcsáról, fényszennyezés nélkül

A Peñas del Chache kilátó Haría településtől északra fekszik. Ez a hely Lanzarote szigetének legjelentősebb csillagmegfigyelési pontja. Ez a kilátó könnyen megközelíthető, és a közelében parkolóhely is található. 670 méter tengerszint feletti magasságával ez a kilátó a sziget legmagasabb pontja, amely teljesen fényszennyezettség-mentes.

A Tejút csillagmezejének csodálatos látványa

A Chache felől déli irányba nézve különösen szépek a holdmentes nyári éjszakák, amikor látni lehet a Tejút legfényesebb régióját. Az évnek ebben az időszakában kiemelt fontosságúak ezek közül az északi félteke jellemző csillagképei: a Nyilas és a Skorpió. A Skorpió csillagkép főcsillaga, az Antares vöröses fénnyel ragyog. A két csillagkép felismerése rendkívül egyszerű: A Nyilas csillagkép teáskannára hasonlít, míg a Skorpió a névadó állat alakját idézi hosszú farkával. Binokulárral kellemes látvány nyílik a Tejút csillagmezőire.

Altitude
670 m
Protected sky
Nagyon éles kontúros terült
Parking
Protected natural space
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
3
10
262
10045