LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

San Antonio-vulkán

Ablak a világegyetemre, La Palma déli részén
A San Antonio-vulkán kilátója La Palma déli részén, Fuencalientén található, a Cumbre Vieja néven ismert területen. Nappal a kráter és a vulkáni hegyoldal csodálatos látványa tárul a szemünk elé, éjszaka azonban ablakot nyit a világegyetemre. A San Antonio-vulkán csillagászati kilátója a legtisztább zónától délre helyezkedik el, így ideális a csillagok tanulmányozására.
A Nap mozgásának feltérképezésére szolgáló kilátó
A kilátó tervezése és elhelyezkedése lehetővé teszi a nap mozgásának és lenyugvásának feltérképezését, amelyhez segítséget nyújt a helyzetváltást jelző két oszlop is. Ezenkívül található itt egy ösvényt jelző tábla is, amely a Sarkcsillag felé mutat, illetve egy csillagtérkép, segítséget nyújtva ezáltal a Nagy Medve és a Kassziopeia csillagképek feltérképezéséhez. A tengerszint felett 633 méter magasan fekvő kilátó egy látogatóközponttal is rendelkezik.
Altitude
600 m
Protected sky
Nagyon éles kontúros terült
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
5
10
262
10045