LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Roque de los Muchachos

A csillagok csodálatos látványa a párkányról nézve
A Roque de los Muchachos La Palma szigetén, 2396 méter magasan található. A csillagok megfigyeléséhez ez az egyik legmegfelelőbb helyszín. Ezen a gépkocsival könnyedén megközelíthető helyen található az Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos nevű obszervatórium, amely előzetes bejelentkezéssel látogatható. Éjszakai csillagles esetén érdemes meleg ruházatot és élelmet magunkkal vinni, mivel a legközelebbi vásárlási lehetőség is fél óra autóútra fekszik. Mindazonáltal a csillagok látványa a közeli dombokról is élvezhető.
Természetes felhőszőnyeg a tiszta égbolton
A környezeti feltételeknek és egyedülálló fizikai jellemzőknek köszönhetően Roque de los Muchachos ege az egyik legtisztább az egész Földön. A sziget az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el. Ennek és sajátos éghajlatának köszönhetően a felhőképződés ezer és kétezer méter közötti magasságon megy végbe. A felhők mintegy természetes tükrökként viselkednek, így a parti települések okozta fényszennyezés nem nehezíti meg a csillagok megfigyelését éjszaka.
Altitude
2.426 m
Protected sky
Starlight foglalás
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Telescopy
Localidad
Garafia, El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
5
10
262
10045