LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Montaña de San Bartolo

Könnyen megközelíthető kilátó
La Palma szigetének keleti részén, 439 méter tengerszint feletti magasságban található egy kilátó a San Bartolo-hegyen. Puntanalla településen keresztül könnyedén megközelíthető gépkocsival: a San Bartolo-kápolnáig kell elmenni, majd fel kell kaptatni egy nem túl hosszú lejtős szakaszon. A kilátóhoz tartozik egy nagyméretű parkoló, illetve tájékoztató táblák, két csillagtérkép is ki van helyezve, valamint található itt egy szobor, amely a szerelmes pásztor helyi legendája előtt tiszteleg. A közelben helyi ételeket kínáló éttermek, illetve egy hagyományos, La Palma-i édességeket kínáló süteménybolt is található.
Csillagászati obszervatórium pazar nyári látvánnyal
A San Bartolo-kilátót északon, délen és nyugaton látványos lejtők ölelik körbe, míg kelet felől az Atlanti-óceán határolja. Az égbolt minden irányban kiválóan belátható innen. A hegyről nézve, júniusban és júliusban a kora esti órákban a Földhöz legközelebb eső kékesfehér csillagot csodálhatjuk meg, amely nem más, mint a Vega. Ezen az égbolton a fényszennyezettség mértéke rendkívül alacsony, így a kicsiny Lant csillagkép is látható.
Altitude
386 m
Protected sky
Starlight foglalás
Information panels
Protected natural space
Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
5
10
262
10045