Llanos de Garañón csillaglesre hív

Kempingezés az égbolt megfigyelésével Gran Canaria csúcsain

A Gran Canaria fővárosától 44 kilométerre, Tejeda településen található Llanos de Garañón ideális helyszín az égbolt tanulmányozásához. Ez a természetes fennsík a maga 1700 méteres tengerszint feletti magasságával autóútról könnyen megközelíthető. Bár a kilátó mérete kicsiny, a közelben található néhány kempingezésre alkalmas terület, ahol bungalók is vannak. A magasság és a szél miatt meleg ruházat viselete javasolt.

Az északi félteke ragyogó csillagainak keresése

Délnyugatra tekintve, különösen szépek az első tavaszi éjszakák, amikor az északi félteke csillagai a legnagyobb számban láthatók. Ez a Téli Hatszög csillagalakzat, amelynek hét csillaga az évnek ebben a szakaszában lassan eltűnik a nyugati horizont alatt. Az óramutató járásával megegyező irányban haladva látható először Castor és Pollux, majd a Capella, az Aldebaran, a Rigel, a Szírius és a Procyon, amelyek az Ikrek, az Auriga, a Bika, az Orion, a Nagy Kutya illetve a Kis Kutya csillagképekhez tartoznak.

Altitude
1.700 m
Protected sky
Nagyon éles kontúros terült
Information panels
Protected natural space
Localidad
Caserío Llanos de la Pez

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
2
10
262
10045