Csillagmegfigyelés Tefíán

Szálloda teleszkóppal a vérbeli hobbicsillagászok részére
A Fuerteventura sziget központi részén található Tefía kilátó kiváló helyszín a sziget égboltjának megfigyeléséhez. A területen található egy azonos nevű szálló is, ahol előzetes foglalással éjszakára meg lehet szállni. Ebben a szállóban van egy megfigyelőkupola és egy teleszkóp is (a Fuerteventurai Csillagász Egyesület tulajdona). Az egyesület havonta legalább egyszer, péntek éjszaka szokott csillagászati összejöveteleket szervezni.
Az északi félteke legfényesebb csillagainak látképe
Ha a Tefía csillagászati kilátóból dél felé nézünk, akkor az év első hónapjaiban különösen szép látvány tárul a szemünk elé, mivel ilyenkor látható az égbolt két legfényesebben ragyogó csillaga. Egyikük a Szíriusz, a Nagy Kutya csillagkép legfényesebb csillaga, illetve a Hajógerinc csillagkép egyik tagja, a Canopus, amely az égbolt második legjelentősebb csillaga ezen a vidéken. A két csillag fölött ott található az úgynevezett északi égbolt katedrálisa, a pajzs formájú Orion csillagkép.
Altitude
3 m
Protected sky
Starlight foglalás
Parking
Protected natural space
Restauration
Telescopy
Localidad
Puerto del Rosario

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
4
10
262
10045