LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

A csillagok megfigyelése a Sisacumbre kilátóban

Kilátó csillagtérképpel és napórával
A Fuerteventura déli részén, Pájara településen található Sisacumbre kilátó kiváló helyszín az égbolt megfigyeléséhez. Parkolóval és tájékoztató táblákkal, valamint a csillagképek helyét mutató jelzésekkel, illetve egy napórával is rendelkezik. A tapasztaltabb csillagászok számára a Sisacumbre kilátón külön tartóbakok is találhatók, ahová a látogató felszerelheti saját teleszkópját és fényképezőgépét is. Ne feledkezzünk meg a meleg ruha viseletéről sem.
Három csillagkép éjszakai látképe: a Szűz, az Ökörhajcsár és a Holló.
A 300 méter magasan lévő Sisacumbre csillagászati kilátóból a kora esti órákban viszonylag könnyen szemügyre lehet venni a tavasz kezdetét jelző csillagot. Ez a Spica, a Szűz csillagkép legfontosabb csillaga. Mellette található az Ökörhajcsár csillagkép, illetve annak legfontosabb csillaga, az Arcturus. A Szűz jobb oldalán a kicsiny Holló csillagkép található, amelyet négyszög formájáról lehet felismerni.
Altitude
231 m
Protected sky
Nagyon éles kontúros terült
Protected natural space
Localidad
Pájara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Kapcsolja le az autó fényszóróit, és ne használjon zseblámpát. Ezzel hozzájárul az égbolt fényszennyezésének csökkentéséhez.
- Ha csillagászati kilátóponton tartózkodik, tartsa tiszteletben és óvja a különböző berendezési tárgyakat (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni. Ez még élvezetesebbé teszi az élményt.
4
10
262
10045