Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
23-Július-2021

SZIA!


A Kanári-szigeteken minden nap intenzíven dolgozunk azon, hogy Ön a lehető legjobb biztonsági, higiéniai és minőségi feltételek mellett látogathasson el hozzánk. Jelen pillanatban a spanyol területek közül itt a legalacsonyabb a járvány mutatója.

Ha a közeljövőben szigeteinkre látogat, akkor itt hasznos információkat talál.

1Kik látogathatnak el a Kanári-szigetekre?

A Kanári-szigetekre akkor utazhat be, ha az Európai Unióból, a schengeni övezet valamelyik országából vagy olyan harmadik országból érkezik, amellyel Spanyolország viszonossági megállapodást kötött az utazók befogadására vonatkozóan. Ilyen ország Egyesült Királyság, Ausztrália, Kína, Dél-Korea, Új-Zéland, Ruanda, Thaiföld, Szingapúr, Izrael és Japán. Június 7-től az előzőekben említett országoktól eltérő országokból is utazhat turisztikai céllal, ha rendelkezik oltási igazolással.

A visszaút megtervezéséhez azt javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

2Kell-e valamit intéznem, mielőtt a Kanári-szigetekre utaznék?

Minden embernek, aki a Kanári-szigetekre érkezik, hogy élvezze nyaralását, át kell esnie az állapotfelmérésen. Ez az ellenőrzés az Ön helyzetétől függ: 

Ha Spanyolországon kívüli kockázati területről utazik: 

 • Egészségügyi ellenőrzési űrlapot (FCS űrlap) kitölteni és elektronikusan aláírni, mielőtt a Kanári-szigetekre utazna.

 • Egészségügyi ellenőrzés a repülőtéren, hőmérsékletmérés (láz esetén a testhőmérséklet 37,5 ° C vagy annál magasabb) és a tünetek hiányának vizuális ellenőrzése. 

 • A szállásokra való bejelentkezésnek különleges feltételei vannak (lásd a 3. pontot)

 • A 12 éves kor felettieknek az alábbi követelmények egyikének kell megfelelniük:

     1. Oltási bizonyítvány, amely igazolja, hogy a bizonyítvány tulajdonosa megkapta a Covid19 elleni védőoltást. Teljes oltási terv végrehajtása szükséges, amelynél az utolsó adagot a Spanyolországba való belépés előtt legalább 14 nappal beadták. Bármely olyan vakcínát elfogadott, amelyet az Európai Unió (Európai Gyógyszerügynökség, EMA) és a WHO kereskedelmi forgalomba hozatalra engedélyezett.

     2. Igazolás az utas által elvégeztetett Covid19 aktív fertőzésdiagnosztikai vizsgálat negatív eredményéről. A Spanyolországba érkezés előtt legfeljebb 48 órával elvégzett antigén-tesztek és a Spanyolországba való érkezés előtt legfeljebb 72 órával elvégzett NAAT-tesztek (PCR, TMA, LAMP) elfogadottak. Az Egyesült Királyságból érkező utasok esetében csak a NAAT-teszteket fogadják el.

     3. A Covid19-ből való felépülést megerősítő igazolás, amelyet az első pozitív NAAT-teszt (PCR, TMA, LAMP) után legalább 11 nappal adnak ki. Az igazolás 180 napig érvényes. 

Ha alacsony kockázatú területről utazik Spanyolországon kívül: 

 • Egészségügyi ellenőrzési űrlapot (FCS űrlap) kitölteni és elektronikusan aláírni, mielőtt a Kanári-szigetekre utazna. 

 • Egészségügyi ellenőrzés a repülőtéren, hőmérsékletmérés (láz esetén a testhőmérséklet 37,5 ° C vagy annál magasabb) és a tünetek hiányának vizuális ellenőrzése. 
 •  A szállásokra való bejelentkezésnek különleges feltételei vannak (lásd a 3. pontot)

 

Ha Ön Spanyolország egy másik autonóm közösségéből érkezik:

 • A Kanári-szigetekre való érkezése előtt legfeljebb 72 órával elvégzett, negatív eredményű, a Covid19 által okozott aktív fertőzés diagnosztikai tesztje. Kötelező..
 • Az elfogadott tesztek a PCR (COVID-19 RT-PCR), a transzkripció által közvetített amplifikáció (TMA). Gyors teszteket is engedélyeztek a SARS-CoV-2 antigének kimutatására 97% -nál nagyobb specificitással és 80% -ot meghaladó érzékenységgel, a megfelelő homologizációjuk szerint.

 • A szállásokra való bejelentkezésnek különleges feltételei vannak (lásd a 3. pontot)

A következőknek nem kell tesztet bemutatniuk:

 • 12 év alatti gyermekek

 • A kanári-szigeteki kikötőkben vagy repülőtereken átszálló utasok, akiknek végcélja egy másik ország vagy az ország területének egy másik része.
 • Azok az utasok, akik igazolni tudják, hogy az érkezésüket megelőző 72 óránál rövidebb ideig tartózkodtak a Kanári-szigetek autonóm közösségén kívül, lakóhelyükre való tekintet nélkül.
 • Azok az utasok, akik hivatalos dokumentummal igazolják, hogy az utazást megelőző 8 hónapban megkapták az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett COVID-19 elleni teljes oltási tervet vagy a védőoltás legalább egy adagját az utazást megelőző négy hónapban, de legalább 16 nappal az utazás előtt. Az oltást igazoló hivatalos dokumentumban fel kell tüntetni a kapott vakcinát, az adagok számát és az egyes adagok beadásának időpontját.
 • Azok az utasok, akik hivatalos orvosi igazolással vagy közokirattal tudják igazolni, hogy a kevesebb mint 6 hónapja estek át a betegségen.

 

Ha a szigetek között utazik: 

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred OlsenArmasBiosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhat.

3A szabályos turistaszállásokon való megszállás feltételei.

A szállóvendégeknek az alábbi követelmények egyikének kell megfelelniük:

 • A Kanári-szigetekre való érkezése előtt legfeljebb 72 órával elvégzett, negatív eredményű, a Covid19 által okozott aktív fertőzés diagnosztikai tesztje. (PCR, TMA o antigének)
 • Azok az utasok, akik hivatalos dokumentummal igazolják, hogy az utazást megelőző 8 hónapban megkapták az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és a WHO által engedélyezett Covid19 elleni teljes oltási tervet, vagy a védőoltás legalább egy adagját az utazást megelőző négy hónapban, de legalább 16 nappal az utazás előtt. 
 • Azok az utasok, akik hivatalos orvosi igazolással vagy közokirattal tudják igazolni, hogy a kevesebb mint 6 hónapja estek át a betegségen.

A fentiek alól kivételt képeznek:

a) a 12 év alatti gyermekek

b) Azok a személyek, akik igazolni tudják, hogy a Kanári-szigeteken rendelkeznek lakóhellyel, és saját felelősségükre nyilatkoznak arról, hogy a létesítménybe való megérkezésüket megelőző 15 napban nem hagyták el a területüket, és hogy ezen időszak alatt nem jelentkeztek náluk a Covid19-re jellemző tünetek.

c) Azok a személyek, akik lakóhelyüktől függetlenül igazolni tudják, hogy az érkezést megelőzően 72 óránál rövidebb ideig tartózkodtak a Kanári-szigetek Autonóm Közösségen kívül, és a 72 óránál rövidebb távollétet megelőző 15 napban a Kanári-szigetek területén tartózkodtak, és akik saját felelősségükre kijelentik, hogy ezen időszak alatt nem jelentkeztek náluk a Covid19-re jellemző tünetek.

Nagyon fontos, hogy a Kanári-szigetekre való utazás előtt tájékozódjon a légitársaság feltételeiről.

4KIVÉTELEK EGYES MEGHATÁROZOTT SZIGETEKEN

2021. július 30

 

1.RIASZTÁSI SZINT2.RIASZTÁSI SZINT3.RIASZTÁSI SZINT4.RIASZTÁSI SZINT

Tenerife

 

 

 

Gran Canaria

 

 

x

 

Lanzarote

 

 


Fuerteventura

 

 

 

La Palma


 

 x

 

La Gomera


 

 

El Hierro


 

 

 

La Graciosa

 

 


Ott tartózkodásuk során a turisták kötelesek betartani az egyes riasztási szintekhez tartozó intézkedéseket, amelyeket az alábbi táblázat foglal össze:

 

1.RIASZTÁSI SZINT2.RIASZTÁSI SZINT3.RIASZTÁSI SZINT

4.RIASZTÁSI SZINT

BE- ÉS KILÉPÉSI KORLÁTOZÁS

NINCS

NINCS

NINCS

NINCS

ÉJSZAKAI KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

NINCS

NINCS

 

NINCS

NINCS

NEM EGY HÁZTARTÁSBAN ÉLŐK ÖSSZEJÖVETELE

Legfeljebb 10 személy

Legfeljebb 6 személy

 

Kizárólag vendéglátóipari egységekben, és legfeljebb 4 személy

 

Legfeljebb 2 személy

SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK

Este 12-kor zárnak

legfeljebb 10 vendég

Este 12-kor zárnak

legfeljebb 6 vendég

 

Kizárólag szabadtéren, a terasz befogadó-kapacitásának 50%-áig, és este 11ig

 

Este 18-kor zárnak

 

SPORTLÉTESÍT-MÉNYEK

Nyitva,

legfeljebb 10 fős csoportok

Nyitva,

legfeljebb 6  fős csoportok

Nyitva,

legfeljebb 4  fős csoportok

 

 

Nyitva

TÖMEGKÖZLEKE-DÉS

Normál üzemmódban

befogadókapacitás 50%-áig

befogadókapacitás 50%-áig

 

PIACOK

Kultéri 100%. Beltéri 75%

Kultéri 75%. Beltéri 50%

Kultéri 75%. Beltéri 33%

Kultéri 33%. Beltéri 25%

RENDEZVÉNYEK

Felfüggesztve

Felfüggesztve

Felfüggesztve

Felfüggesztve

ÉJSZAKAI SZÓRAKOZÁS

Kultéri 100%. Beltéri 50%

Felfüggesztve

Felfüggesztve

Felfüggesztve

 

 

5Kérdéseim vannak a tesztekkel kapcsolatban:

Egy másik spanyol autonóm közösségből utazom a szigetekre. Szükségem van tesztre ahhoz, hogy a Kanári-szigetek valamelyik idegenforgalmi létesítményében szálljak meg?

Igen, fel kell mutatnia egy legfeljebb 72 órával korábban készült negatív tesztet. És (TMA: Transcription Mediated Amplification)

Kanári-szigeteki lakos vagyok. Fel kell mutatnom negatív tesztet ahhoz, hogy a Kanári-szigetek valamelyik idegenforgalmi létesítményében szálljak meg?
Nem. Ehhez kanári-szigeteki lakóhelyét kell igazolnia, és saját felelőssége mellett kijelentenie, hogy nem hagyta el a Kanári-szigeteket a létesítménybe való érkezését megelőző 15 napon, és ebben az időszakban nem mutatott olyan tüneteket, amelyek a Covid19-re utalhatnak.

A Kanári-szigetek elhagyásakor is kötelező tesztet csináltatni?
Nem, de az előfordulhat, hogy a származási országa kéri. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

Elutazás előtt csináltathatok tesztet a szigeten?
Természetesen. A Kanári-szigetek első osztályú egészségügyi létesítményekkel rendelkezik. Az elfogadott diagnosztikai tesztet végző legközelebbi helyszínről a szálláshelyen kérhet tájékoztatást. A Kanári-szigeteken jóváhagyott központokat biztosítunk a teszt elvégzésére.

 

6Milyen biztonsági intézkedésekre számítsak a repülőtéren és/vagy a repülőgépen?

Ne feledje, hogy a repülőtéren és a repülés teljes ideje során kötelező maszkot viselnie, és be kell tartania a légitársaság, valamint a repülőtér által előírt összes biztonsági intézkedést.

Hacsak lehetséges, azt javasoljuk, hogy online csekkoljon be, hogy elkerülje a szükségtelen eljárásokat a repülőtéren. Vegye figyelembe, hogy számos légitársaság már nem engedélyezi a kézipoggyász kabinba való felvitelét, egy olyan személyes használatra szolgáló táska kivételével, amely az ülés alatt elfér.

7Szabadon lehet-e mozogni a szigetek között?

Természetesen, a Kanári-szigetekre való utazásnak az az egyik nagy előnye, hogy több szigetet ismerhet meg ugyanazon látogatás során. A szigetek nagyon különböznek egymástól, ami sokkal gazdagabbá és érdekesebbé teszi az utazást.

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred Olsen, Armas, Biosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhat.

8Mit kell tudnom, mielőtt megérkeznék a Kanári-szigetekre? Biztonsági intézkedések.

A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban szüntelenül azon dolgoztunk, hogy ellátogathasson hozzánk, és maximális biztonságban élvezhesse szabadságát. 

Ezért kötelező letöltenie mobiltelefonjára a fertőzésre figyelmeztető RadarCOVID alkalmazást, amely mind iPhone, mind Android telefonokon elérhető. Tartózkodási helye alapján értesíti Önt a COVID-19-nek való kitettség kockázatáról.

Ezen felül ismernie kell a jóléte biztosítására alkalmazott főbb intézkedéseket.

 

Általános intézkedések:

 • Felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára kötelező az arcvédő maszk viselése zárt közterületeken (kivéve étkezéskor) és olyan szabadtéri területeken, ahol nem lehetséges betartani az emberek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot. A fogyatékkal élő vagy légzőszervi betegségben szenvedő személyek mentesülnek ez alól.
 • Személyek közötti távolságtartás (1,5 méter).
 • A személyi higiéniai termékek (szappanok és hidroalkoholos gélek) gyakoribb használata.
 • Az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan).

 

Különleges intézkedések:

 • A közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben. Emellett a dohányzás és az inhalációs dohányzó eszközök használata nem megengedett, amennyiben a 2 méteres távolságot nem lehet garantálni. A közutakon tilos a dohányzás.
 • Tömegközlekedés és/vagy kollektív közlekedés. Felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek számára kötelező a maszkviselés, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegségek esetén. Idegenforgalmi buszok esetén ki kell jelölni az ülőhelyeket.
 • Idegenforgalmi szálláshelyek. A közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik szervezett tevékenységek és csoportos oktatás esetén is. Találhatunk olyan felszolgált svédasztalt, ahol tányérokra vannak adagolva a fogások, és olyan önkiszolgáló svédasztalt, ahol elválasztófalak között vannak kihelyezve az egyes ételek.
 • Aktív turizmus. A szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. Mindenesetre nem szabad megosztani az egyéni sporteszközöket, és külön tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben.

9Milyen egyéni védelmi intézkedéseket kell tennem a fertőzés megelőzése érdekében?

A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

 • Gyakran mosson kezet vízzel és szappannal, vagy használjon hidroalkoholos gélt.
 • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takarja el a száját és az orrát zsebkendővel, majd dobja el azt.
 • Tartson legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban él (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).

Az olyan, magánterületen tartott összejöveteleket vagy találkozókat, amelyeken nem egy háztartásban élők vesznek részt, még akkor is javasolt 10 személyre korlátozni, ha garantált a biztonsági távolság.

10Mit tegyek, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásom során tünetek jelentkeznek nálam? COVID biztosítás.

Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek Önnél, akkor szigetelje el magát szállásán, és hívja a 900 112 061-es számot, ahol útmutatást kap, és a megfelelő egészségügyi központba irányítják.

Ne feledje, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselnie és kerülnie kell a felületek kézzel történő megérintését.

Ezenkívül, mivel a legfontosabb az egészség és jóllét, ha nincs egészségügyi biztosítása, akkor a Kanári-szigeteken ingyenes AXA-biztosítást kínálunk Önnek, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költséget. Ide kattintva megtekinteti a további részleteket.

Higiéniai tanácsok:

Lavamanos

Mosson kezet gyakran vízzel és szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítőgéllel

Toallitas

Eldobható zsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe

Distancia de seguridad

Tartsa be a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot azokkal szemben, akik nem laknak egy háztartásban (akár vannak tünetei, akár nincsenek).

Barbijo

A tömegközlekedési eszközökön, a közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben a maszk használata a 1,5 méteres minimális társadalmi távolságtól függetlenül kötelező.

Tünetek észlelésekor hívja a következő számot:

900 112 061

Fiebre

Láz

Tos

Köhögés

Falta de aire

Nehézlégzés