Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
11-Május-2021

SZIA!


A Kanári-szigeteken minden nap intenzíven dolgozunk azon, hogy Ön a lehető legjobb biztonsági, higiéniai és minőségi feltételek mellett látogathasson el hozzánk. Jelen pillanatban a spanyol területek közül itt a legalacsonyabb a járvány mutatója.

Ha a közeljövőben szigeteinkre látogat, akkor itt hasznos információkat talál.

1Kik látogathatnak el a Kanári-szigetekre?

A Kanári-szigetekre akkor utazhat be, ha az Európai Unióból, a schengeni övezet valamelyik országából vagy olyan harmadik országból érkezik, amellyel Spanyolország viszonossági megállapodást kötött az utazók befogadására vonatkozóan. Ilyen ország Ausztrália, Kína, Dél-Korea, Új-Zéland, Ruanda, Thaiföld és Szingapúr.

A visszaút megtervezéséhez azt javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

2Kell-e valamit intéznem, mielőtt a Kanári-szigetekre utaznék?

Minden embernek, aki a Kanári-szigetekre érkezik, hogy élvezze nyaralását, át kell esnie az állapotfelmérésen. Ez az ellenőrzés az Ön helyzetétől függ: 

Ha Spanyolországon kívüli kockázati területről utazik: 

 • Egészségügyi ellenőrzési űrlapot (FCS űrlap) kitölteni és elektronikusan aláírni, mielőtt a Kanári-szigetekre utazna.

 • RT-LAMP, Negatív PCR vagy ATM teszt a Kanári-szigetekre érkezés előtt 72 órában. Kínálunk néhány engedélyezett központot Belgiumban és Hollandiában.

 • Itt tekintheti meg a kockázati területek listáját

 • Egészségügyi ellenőrzés a repülőtéren, hőmérsékletmérés (láz esetén a testhőmérséklet 37,5 ° C vagy annál magasabb) és a tünetek hiányának vizuális ellenőrzése. 

Ha alacsony kockázatú területről utazik Spanyolországon kívül: 

 • Egészségügyi ellenőrzési űrlapot (FCS űrlap) kitölteni és elektronikusan aláírni, mielőtt a Kanári-szigetekre utazna.

 • Diagnosztikai teszt az aktív COVID-19 fertőzés negatív eredménnyel, a Kanári-szigetekre érkezés előtt 72 órában. Ezt bejelentkezéskor be kell mutatni az Ön által választott turisztikai szálláshelyen. A 6 év alatti gyermekeknek nem kell negatív diagnosztikai tesztet felmutatniuk. A vizsgálatot az Ön országának vagy az Európai Unió egészségügyi hatóságainak kell jóváhagyniuk. A repülőtéren és / vagy a szállodában kell bemutatni.

 • Az elfogadott tesztek a PCR (COVID-19 RT-PCR), a transzkripció által közvetített amplifikáció (TMA). Gyors teszteket is engedélyeztek a SARS-CoV-2 antigének kimutatására 97% -nál nagyobb specificitással és 80% -ot meghaladó érzékenységgel, a megfelelő homologizációjuk szerint.Egészségügyi ellenőrzés a repülőtéren, hőmérsékletmérés (láz esetén a testhőmérséklet 37,5 ° C vagy annál magasabb) és a tünetek hiányának vizuális ellenőrzése. 

Ha Spanyolország más autonóm közösségéből utazik, és nem egy szabályozott turisztikai intézményben tartózkodik: 

 • A Kanári-szigetekre való érkezése előtt legfeljebb 72 órával elvégzett, negatív eredményű, a Covid19 által okozott aktív fertőzés diagnosztikai tesztje. Kötelező..

 • Kell küldenie a tanúsítványt e-mailben a pdiasviajes@gobiernodecanarias.org címre, feltéve a tárgy repülési számát és az érkezés dátumát.

 • Az elfogadott tesztek a PCR (COVID-19 RT-PCR), a transzkripció által közvetített amplifikáció (TMA). Gyors teszteket is engedélyeztek a SARS-CoV-2 antigének kimutatására 97% -nál nagyobb specificitással és 80% -ot meghaladó érzékenységgel, a megfelelő homologizációjuk szerint.

 • Kivételes esetekben a Kanári-szigetekre való megérkezéstől számított 72 órán belül át lehet esni a teszten, vagy 14 napos elszigetelést választani. 

Ha Spanyolország más autonóm közösségéből utazik, és szabályozott turisztikai létesítményben tartózkodik: 

Az elfogadott tesztek a PCR (COVID-19 RT-PCR), a transzkripció által közvetített amplifikáció (TMA). Gyors teszteket is engedélyeztek a SARS-CoV-2 antigének kimutatására 97% -nál nagyobb specificitással és 80% -ot meghaladó érzékenységgel, a megfelelő homologizációjuk szerint. 

Nagyon fontos, hogy a Kanári-szigetekre való utazás előtt tájékozódjon a légitársaság feltételeiről.

3KIVÉTELEK EGYES MEGHATÁROZOTT SZIGETEKEN

2021. lehet 20

 

1.RIASZTÁSI SZINT2.RIASZTÁSI SZINT3.RIASZTÁSI SZINT4.RIASZTÁSI SZINT

Tenerife

 

 x

 

 

Gran Canaria

 

 

 

Lanzarote

 

 


Fuerteventura

 x

 

 

 

La Palma

x

 

 

 

La Gomera

x

 

 

 

El Hierro


 

 

 

La Graciosa

 

 x

 


Ott tartózkodásuk során a turisták kötelesek betartani az egyes riasztási szintekhez tartozó intézkedéseket, amelyeket az alábbi táblázat foglal össze:

 

1.RIASZTÁSI SZINT2.RIASZTÁSI SZINT3.RIASZTÁSI SZINT

4.RIASZTÁSI SZINT

BE- ÉS KILÉPÉSI KORLÁTOZÁS

NINCS

NINCS

NINCS

NINCS

ÉJSZAKAI KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

NINCS

NINCS

 

NINCS

NINCS

NEM EGY HÁZTARTÁSBAN ÉLŐK ÖSSZEJÖVETELE

Legfeljebb 10 személy

Legfeljebb 6 személy

 

Kizárólag vendéglátóipari egységekben, és legfeljebb 4 személy

 

Legfeljebb 2 személy

SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK

Este 00-kor zárnak

legfeljebb 10 vendég

Este 11-kor zárnak

legfeljebb 6 vendég

 

Kizárólag szabadtéren, a terasz befogadó-kapacitásának 50%-áig, és este 10-ig

 

Este 18-kor zárnak

 

SPORTLÉTESÍT-MÉNYEK

Nyitva,

legfeljebb 6 fős csoportok

Nyitva,

legfeljebb 4 fős csoportok

Zárva

 

 

Zárva

TÖMEGKÖZLEKE-DÉS

Normál üzemmódban

befogadókapacitás 50%-áig

befogadókapacitás 50%-áig

 

PIACOK

Solo al aire libre

Felfüggesztve

Felfüggesztve

Felfüggesztve

RENDEZVÉNYEK

Felfüggesztve

Felfüggesztve

Felfüggesztve

Felfüggesztve

ÉJSZAKAI SZÓRAKOZÁS

Felfüggesztve

Felfüggesztve

Felfüggesztve

Felfüggesztve

 

 

4Kérdéseim vannak a tesztekkel kapcsolatban:

Hogyan hitelesítem?

Ha Spanyolországon kívüli veszélyzónából érkezik: Az elfogadott tesztek a PCR (COVID-19 RT-PCR), a TMA (Transcription-Mediated Amplification) és az RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediated Isothermal Amplification) tesztek.

Minden más esetben: Az SARS-CoV-2 antigén kimutatására alkalmas azon gyorstesztek is elfogadottak, amelyek 97%-nál magasabb hatékonysággal és 80%-nál nagyobb érzékenységgel, a megfelelő homologizációval rendelkeznek. 

Szüksége lesz igazolásra, kinyomtatva vagy digitálisan, amely az alábbi információkat tartalmazza a tesztről: a tesztet csináltató személy családi és utóneve, valamint személyazonossági dokumentumának száma, a teszt elvégzésére jogosult egészségügyi szerv vagy szervezet, amely a tesztet végezte, e szerv vagy szervezet elérhetősége, az elvégzett teszt típusa, a teszt márkája és homologizációja, és adott esetben, a teszt elvégzésének dátuma és időpontja, illetve az eredménye. Antigéntesztek esetén az igazoláson szerepelnie kell a homologizált hatékonyságnak és érzékenységnek. Javasoljuk, hogy a teszt igazolása angol vagy spanyol nyelven legyen.

 Egy másik spanyol autonóm közösségből utazom a szigetekre. Szükségem van tesztre ahhoz, hogy a Kanári-szigetek valamelyik idegenforgalmi létesítményében szálljak meg?

Igen, fel kell mutatnia egy legfeljebb 72 órával korábban készült negatív tesztet. És (TMA: Transcription Mediated Amplification)

Kanári-szigeteki lakos vagyok. Fel kell mutatnom negatív tesztet ahhoz, hogy a Kanári-szigetek valamelyik idegenforgalmi létesítményében szálljak meg?
Nem. Ehhez kanári-szigeteki lakóhelyét kell igazolnia, és saját felelőssége mellett kijelentenie, hogy nem hagyta el a Kanári-szigeteket a létesítménybe való érkezését megelőző 15 napon, és ebben az időszakban nem mutatott olyan tüneteket, amelyek a Covid19-re utalhatnak.

A Kanári-szigetek elhagyásakor is kötelező tesztet csináltatni?
Nem, de az előfordulhat, hogy a származási országa kéri. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

Elutazás előtt csináltathatok tesztet a szigeten?
Természetesen. A Kanári-szigetek első osztályú egészségügyi létesítményekkel rendelkezik. Az elfogadott diagnosztikai tesztet végző legközelebbi helyszínről a szálláshelyen kérhet tájékoztatást. A Kanári-szigeteken jóváhagyott központokat biztosítunk a teszt elvégzésére.

 

5Milyen biztonsági intézkedésekre számítsak a repülőtéren és/vagy a repülőgépen?

Ne feledje, hogy a repülőtéren és a repülés teljes ideje során kötelező maszkot viselnie, és be kell tartania a légitársaság, valamint a repülőtér által előírt összes biztonsági intézkedést.

Hacsak lehetséges, azt javasoljuk, hogy online csekkoljon be, hogy elkerülje a szükségtelen eljárásokat a repülőtéren. Vegye figyelembe, hogy számos légitársaság már nem engedélyezi a kézipoggyász kabinba való felvitelét, egy olyan személyes használatra szolgáló táska kivételével, amely az ülés alatt elfér.

6Szabadon lehet-e mozogni a szigetek között?

Természetesen, a Kanári-szigetekre való utazásnak az az egyik nagy előnye, hogy több szigetet ismerhet meg ugyanazon látogatás során. A szigetek nagyon különböznek egymástól, ami sokkal gazdagabbá és érdekesebbé teszi az utazást.

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred Olsen, Armas, Biosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhat.

7Mit kell tudnom, mielőtt megérkeznék a Kanári-szigetekre? Biztonsági intézkedések.

A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban szüntelenül azon dolgoztunk, hogy ellátogathasson hozzánk, és maximális biztonságban élvezhesse szabadságát. 

Ezért kötelező letöltenie mobiltelefonjára a fertőzésre figyelmeztető RadarCOVID alkalmazást, amely mind iPhone, mind Android telefonokon elérhető. Tartózkodási helye alapján értesíti Önt a COVID-19-nek való kitettség kockázatáról.

Ezen felül ismernie kell a jóléte biztosítására alkalmazott főbb intézkedéseket.

 

Általános intézkedések:

 • A maszk kötelező használata felnőtteknél és 6 évesnél idősebb gyermekeknél közutakon, valamint nyilvános használatra szánt szabadtéri és zárt terekben, kivéve élelmiszerfogyasztás, testmozgás és/vagy fogyatékosság vagy légzőszervi betegség esetén.
 • Személyek közötti távolságtartás (1,5 méter).
 • A személyi higiéniai termékek (szappanok és hidroalkoholos gélek) gyakoribb használata.
 • Az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan).

 

Különleges intézkedések:

 • A közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben kötelező a maszk használata a személyek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságtól függetlenül. Emellett a dohányzás és az inhalációs dohányzó eszközök használata nem megengedett, amennyiben a 2 méteres távolságot nem lehet garantálni. A közutakon tilos a dohányzás.
 • Tömegközlekedés és/vagy kollektív közlekedés. Felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek számára kötelező a maszkviselés, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegségek esetén. Idegenforgalmi buszok esetén ki kell jelölni az ülőhelyeket.
 • Idegenforgalmi szálláshelyek. A közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik szervezett tevékenységek és csoportos oktatás esetén is. Találhatunk olyan felszolgált svédasztalt, ahol tányérokra vannak adagolva a fogások, és olyan önkiszolgáló svédasztalt, ahol elválasztófalak között vannak kihelyezve az egyes ételek.
 • Strandok, medencék és egyéb természetes terek. A maszk használata kötelező a strandokra és a medencékre történő bejutás, valamint a helyváltoztatás és a séták során. A maszkot kizárólag fürdőzés alatt, illetve akkor nem kötelező viselni, ha az ajánlott biztonsági távolság betartásával, egy adott helyen tartózkodik, és nem mozdul el onnan.
 • Aktív turizmus. A szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. Mindenesetre nem szabad megosztani az egyéni sporteszközöket, és külön tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben.

8Milyen egyéni védelmi intézkedéseket kell tennem a fertőzés megelőzése érdekében?

A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

 • Gyakran mosson kezet vízzel és szappannal, vagy használjon hidroalkoholos gélt.
 • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takarja el a száját és az orrát zsebkendővel, majd dobja el azt.
 • Tartson legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban él (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).
 • Viseljen maszkot közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben.

Az olyan, magánterületen tartott összejöveteleket vagy találkozókat, amelyeken nem egy háztartásban élők vesznek részt, még akkor is javasolt 10 személyre korlátozni, ha garantált a biztonsági távolság.

9Mit tegyek, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásom során tünetek jelentkeznek nálam? COVID biztosítás.

Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek Önnél, akkor szigetelje el magát szállásán, és hívja a 900 112 061-es számot, ahol útmutatást kap, és a megfelelő egészségügyi központba irányítják.

Ne feledje, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselnie és kerülnie kell a felületek kézzel történő megérintését.

Ezenkívül, mivel a legfontosabb az egészség és jóllét, ha nincs egészségügyi biztosítása, akkor a Kanári-szigeteken ingyenes AXA-biztosítást kínálunk Önnek, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költséget. Ide kattintva megtekinteti a további részleteket.

Higiéniai tanácsok:

Lavamanos

Mosson kezet gyakran vízzel és szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítőgéllel

Toallitas

Eldobható zsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe

Distancia de seguridad

Tartsa be a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot azokkal szemben, akik nem laknak egy háztartásban (akár vannak tünetei, akár nincsenek).

Barbijo

A tömegközlekedési eszközökön, a közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben a maszk használata a 1,5 méteres minimális társadalmi távolságtól függetlenül kötelező.

Tünetek észlelésekor hívja a következő számot:

900 112 061

Fiebre

Láz

Tos

Köhögés

Falta de aire

Nehézlégzés