Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
23-November-2020

SZIA!


A Kanári-szigeteken minden nap intenzíven dolgozunk azon, hogy Ön a lehető legjobb biztonsági, higiéniai és minőségi feltételek mellett látogathasson el hozzánk. Járványmutatóink jelenleg európai szinten a legalacsonyabbak közé tartoznak, Spanyolországban pedig a legalacsonyabbak.

A szállodák többsége már megnyitotta vagy hamarosan megnyitja kapuit, csakúgy, mint a turisztikai látványosságok, az üzletek és az éttermek. 

Ha a közeljövőben szigeteinkre látogat, akkor itt hasznos információkat talál.

1Kik látogathatnak el a Kanári-szigetekre?

A Kanári-szigetekre akkor utazhat be, ha az Európai Unióból, a schengeni övezet valamelyik országából vagy olyan harmadik országból érkezik, amellyel Spanyolország viszonossági megállapodást kötött az utazók befogadására vonatkozóan. Ilyen ország Ausztrália, Kanada, Kína, Dél-Korea, Grúzia, Japán, Új-Zéland, Ruanda, Thaiföld, Tunézia és Uruguay.

A visszaút megtervezéséhez azt javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

2Kell-e valamit intéznem, mielőtt a Kanári-szigetekre utaznék?

 • Ha Spanyolországon kívüli országból érkezik: kanári-szigeteki utazása előtt egészségügyi ellenőrző űrlapot (Formulario de control sanitario, FCS) kell elektronikusan kitöltenie és aláírnia. A nyilatkozat a Spain Travel Health portálon vagy az Android vagy iOs eszközök alkalmazásain keresztül elérhető és aláírható. Aláírás után Ön QR-kódot kap, amelyet kötelessége a Kanári-szigetekre érkezéskor bemutatni (digitális vagy nyomtatott formátumban). Ne feledje, hogy minden utazáshoz személyenként külön nyomtatványt kell kitölteni. 
 • Ha veszélyes zónából érkezeik: Spanyolországba való érkezése előtt legfeljebb 72 órával elvégzett negatív PCR-tesztet kell bemutatnia. 
 • Ha nem veszélyes zónából érkezik, viszont turisztikai létesítményben fog megszállni a Kanári-szigeteken: Az Kanári-szigetekre való érkezése előtt legfeljebb 72 órával elvégzett, negatív eredményű, a Covid19 által okozott aktív fertőzés diagnosztikai tesztjét kell bemutatni bejelentkezéskor a választott szálláshelyén. 6 éves kor alatti gyermekek számára nem kötelező negatív teszteredmény bemutatása. El test debe estar homologado por las autoridades sanitarias de tu país o de la Unión Europea

Nagyon fontos, hogy a Kanári-szigetekre való utazás előtt tájékozódjon a légitársaság feltételeiről.

3Kérdéseim vannak a tesztekkel kapcsolatban:


Egy másik spanyol autonóm közösségből utazom a szigetekre. Szükségem van tesztre ahhoz, hogy a Kanári-szigetek valamelyik idegenforgalmi létesítményében szálljak meg?
Igen, fel kell mutatnia egy legfeljebb 72 órával korábban készült negatív tesztet.

Kanári-szigeteki lakos vagyok. Fel kell mutatnom negatív tesztet ahhoz, hogy a Kanári-szigetek valamelyik idegenforgalmi létesítményében szálljak meg?
Nem. Ehhez kanári-szigeteki lakóhelyét kell igazolnia, és saját felelőssége mellett kijelentenie, hogy nem hagyta el a Kanári-szigeteket a létesítménybe való érkezését megelőző 15 napon, és ebben az időszakban nem mutatott olyan tüneteket, amelyek a Covid19-re utalhatnak.

A Kanári-szigetek elhagyásakor is kötelező tesztet csináltatni?
Nem, de az előfordulhat, hogy a származási országa kéri. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

Elutazás előtt csináltathatok tesztet a szigeten?
Természetesen. A Kanári-szigetek első osztályú egészségügyi létesítményekkel rendelkezik. Az elfogadott diagnosztikai tesztet végző legközelebbi helyszínről a szálláshelyen kérhet tájékoztatást.

4Milyen biztonsági intézkedésekre számítsak a repülőtéren és/vagy a repülőgépen?

A Kanári-szigetek repülőterein az összes nemzetközi utast egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá. Ez az ellenőrzés magában foglalhatja a testhőmérséklet-mérést, a dokumentum-ellenőrzést és az utas állapotának szemrevételezéssel való vizsgálatát. Az egészségügyi nyilatkozatot (FCS) minden esetben fel kell mutatni.

Ne feledje, hogy a repülőtéren és a repülés teljes ideje során kötelező maszkot viselnie, és be kell tartania a légitársaság, valamint a repülőtér által előírt összes biztonsági intézkedést.

Hacsak lehetséges, azt javasoljuk, hogy online csekkoljon be, hogy elkerülje a szükségtelen eljárásokat a repülőtéren. Vegye figyelembe, hogy számos légitársaság már nem engedélyezi a kézipoggyász kabinba való felvitelét, egy olyan személyes használatra szolgáló táska kivételével, amely az ülés alatt elfér.

5Mely légitársaságok rendelkeznek járatokkal a Kanári-szigetekre?

A következő légitársaságok indítanak közvetlen járatokat a szigetcsoportra.

6Szabadon lehet-e mozogni a szigetek között?

Természetesen, a Kanári-szigetekre való utazásnak az az egyik nagy előnye, hogy több szigetet ismerhet meg ugyanazon látogatás során. A szigetek nagyon különböznek egymástól, ami sokkal gazdagabbá és érdekesebbé teszi az utazást.

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred Olsen, Armas, Biosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhat.

7Mit kell tudnom, mielőtt megérkeznék a Kanári-szigetekre? Biztonsági intézkedések.

A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban szüntelenül azon dolgoztunk, hogy ellátogathasson hozzánk, és maximális biztonságban élvezhesse szabadságát. 

Ezért kötelező letöltenie mobiltelefonjára a fertőzésre figyelmeztető RadarCOVID alkalmazást, amely mind iPhone, mind Android telefonokon elérhető. Tartózkodási helye alapján értesíti Önt a COVID-19-nek való kitettség kockázatáról.

Ezen felül ismernie kell a jóléte biztosítására alkalmazott főbb intézkedéseket.

 

Általános intézkedések:

 • A maszk kötelező használata felnőtteknél és 6 évesnél idősebb gyermekeknél közutakon, valamint nyilvános használatra szánt szabadtéri és zárt terekben, kivéve élelmiszerfogyasztás, testmozgás és/vagy fogyatékosság vagy légzőszervi betegség esetén.
 • Személyek közötti távolságtartás (1,5 méter).
 • A személyi higiéniai termékek (szappanok és hidroalkoholos gélek) gyakoribb használata.
 • Az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan).

 

Különleges intézkedések:

 • A közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben kötelező a maszk használata a személyek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságtól függetlenül. Emellett a dohányzás és az inhalációs dohányzó eszközök használata nem megengedett, amennyiben a 2 méteres távolságot nem lehet garantálni. A közutakon tilos a dohányzás.
 • Tömegközlekedés és/vagy kollektív közlekedés. Felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek számára kötelező a maszkviselés, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegségek esetén. Idegenforgalmi buszok esetén ki kell jelölni az ülőhelyeket.
 • Idegenforgalmi szálláshelyek. A közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik szervezett tevékenységek és csoportos oktatás esetén is. Találhatunk olyan felszolgált svédasztalt, ahol tányérokra vannak adagolva a fogások, és olyan önkiszolgáló svédasztalt, ahol elválasztófalak között vannak kihelyezve az egyes ételek.
 • Strandok, medencék és egyéb természetes terek. A maszk használata kötelező a strandokra és a medencékre történő bejutás, valamint a helyváltoztatás és a séták során. A maszkot kizárólag fürdőzés alatt, illetve akkor nem kötelező viselni, ha az ajánlott biztonsági távolság betartásával, egy adott helyen tartózkodik, és nem mozdul el onnan.

  A személyek közötti távolság fenntartása érdekében néhány népszerű strandon befogadóképességre (személyenként 4 m2), tartózkodásra és hozzáférésre vonatkozó korlátozások vannak érvényben. Természetes fürdőhelyek esetén a vízfelület méretét veszik figyelembe a befogadóképesség korlátozásánál. A csoportokban kihelyezett napozóágyak és napernyők között kötelező két méteres távolságot tartani, és fertőtleníteni kell őket az egyes ügyfelek között. Az illemhelyeket, a zuhanyzókat és a lábfürdőket sűrűbben kell tisztítani.

  Medencéknél  a napozóágyak száma határozza meg a befogadóképességet. Ezek használatakor tiszteletben kell tartani az egy háztartásban élőkből álló csoportok közötti távolságot, és naponta fertőtleníteni kell őket.

  A településeken kívüli természetes helyekre nem vonatkozik a kötelező maszkviselés, amennyiben fenntartják a személyek közötti biztonsági távolságot.
 • Éttermek. A szállodák, éttermek és teraszok, valamint a tengerparti bárok és éttermek esetében az előírt zárási idő legfeljebb 00:00 h, új vendégek pedig 23:00 h óra után nem fogadhatók. Az asztalok, a csoportok és a pult között minimum 1,5 méteres távolságot kell biztosítani, és egy asztaltársasághoz vagy egy csoporthoz legfeljebb tíz személy tartozhat. Az önkiszolgáló és/vagy közös használatú termékek, pl. a szalvétatartók, a cukortartók vagy az étlap használata megszűnt, ezeket QR-kódok, plakátok vagy más hasonló eszközök váltották fel. Kiszolgálás előtt az asztalokat megtisztítják és fertőtlenítik.
 • Turisztikai látványosságok és vezetett túrák. A befogadóképesség korlátozása miatt előzetesen időpontot kell kérni (legtöbbször elektronikus úton). A turisztikai látványosságoknál a kereszteződések és a tömeg elkerülése érdekében egyirányú útvonalakat vezettek be. Elősegítik a személyes fejhallgatók használatát, amelyet minden használat után fertőtlenítenek.
 • Vásárlás. A textilruhákat fertőtleníteni kell, miután egy vásárló felpróbálta őket, és a próbafülkéket is gyakran kell fertőtleníteni. A kialakított szellőztetőrendszerek garantálják a levegő megfelelő cseréjét. Javasoljuk a kártyával történő fizetést.
 • Kulturális tevékenységek és rendezvények. A rendezvények száma jelenleg korlátozott, de apránként helyreáll a szigetek szokásos ütemterve. Mozikban, színházakban és hasonló létesítményekben az egy háztartásban élők csoportjait elkülönítve kell kiosztani az ülőhelyeket. Ezenfelül a személyek közötti távolság biztosítása érdekében a biztonsági személyzet folyamatosan ellenőrzi a bejáratokat és azok közvetlen környezetét.
 • Gyógyfürdők és wellness központok. Ezekben a létesítményekben nagyon szigorú higiéniai protokollok vannak érvényben, amelyeket a világjárvány következtében tovább fokoztak. A befogadóképesség korlátozása miatt kizárólag előzetes időpontfoglalással lehet igénybe venni őket. A létesítményekben kötelező a törölköző vagy a fürdőköpeny használata.
 • Edzőtermek és sporttevékenységek. A személyek közötti távolság megtartása érdekében a csoportos tevékenységeket zárt terekben legfeljebb 25, a szabadban pedig legfeljebb 30 személy végezheti. Az ügyfelek számára biztosítják a gépek és a létesítményekben használt egyéb eszközök fertőtlenítésére szolgáló szereket. A törölköző használata kötelező. A kialakított szellőztetőrendszerek biztosítják a levegő gyakori cseréjét.
 • Golfpályák. A személyek közötti távolság fenntartása mellett 4 személyes mérkőzéseket lehet tartani, de az egyes játékosok labdáit nem kezelheti a cadie vagy a többi játékos. A golfautókat maximum két személy használhatja, és előzőleg fertőtleníteni kell őket.
 • Éjszakai élet. Kizárólag azok a helyek nyithatnak ki, amelyek rendelkeznek szabadtéri résszel, és amelyek betartják a befogadóképességre vonatkozó 75%-os korlátozást. Kizárólag az asztaloknál lehet fogyasztani (a pultnál nem), és a tánctér használata még nem engedélyezett. Az előírt zárási idő legfeljebb 00:00 h, új vendégek pedig 23:00 h óra után nem fogadhatók.
 • Aktív turizmus. A szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. Mindenesetre nem szabad megosztani az egyéni sporteszközöket, és külön tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben.

8Milyen egyéni védelmi intézkedéseket kell tennem a fertőzés megelőzése érdekében?

A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

 • Gyakran mosson kezet vízzel és szappannal, vagy használjon hidroalkoholos gélt.
 • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takarja el a száját és az orrát zsebkendővel, majd dobja el azt.
 • Tartson legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban él (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).
 • Viseljen maszkot közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben.

Az olyan, magánterületen tartott összejöveteleket vagy találkozókat, amelyeken nem egy háztartásban élők vesznek részt, még akkor is javasolt 10 személyre korlátozni, ha garantált a biztonsági távolság.

9Mit tegyek, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásom során tünetek jelentkeznek nálam? COVID biztosítás.

Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek Önnél, akkor szigetelje el magát szállásán, és hívja a 900 112 061-es számot, ahol útmutatást kap, és a megfelelő egészségügyi központba irányítják.

Ne feledje, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselnie és kerülnie kell a felületek kézzel történő megérintését.

Ezenkívül, mivel a legfontosabb az egészség és jóllét, ha nincs egészségügyi biztosítása, akkor a Kanári-szigeteken ingyenes AXA-biztosítást kínálunk Önnek, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költséget. Ide kattintva megtekinteti a további részleteket.

Higiéniai tanácsok:

Lavamanos

Mosson kezet gyakran vízzel és szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítőgéllel

Toallitas

Eldobható zsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe

Distancia de seguridad

Tartsa be a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot azokkal szemben, akik nem laknak egy háztartásban (akár vannak tünetei, akár nincsenek).

Barbijo

A tömegközlekedési eszközökön, a közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben a maszk használata a 1,5 méteres minimális társadalmi távolságtól függetlenül kötelező.

Tünetek észlelésekor hívja a következő számot:

900 112 061

Fiebre

Láz

Tos

Köhögés

Falta de aire

Nehézlégzés