Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
15-Október-2021

SZIA!


A Kanári-szigeteken minden nap intenzíven dolgozunk azon, hogy Ön a lehető legjobb biztonsági, higiéniai és minőségi feltételek mellett látogathasson el hozzánk. Ne feledje, jelenleg a lakosság több mint 74.1%-a be van oltva a COVID-19 ellen, ez pedig az európai átlag feletti átoltottságot jelent.

Ha a közeljövőben szigeteinkre látogat, akkor itt hasznos információkat talál.

1Kik látogathatnak el a Kanári-szigetekre?

A Kanári-szigetekre akkor utazhat be, ha az Európai Unióból, a schengeni övezet valamelyik országából vagy olyan harmadik országból érkezik, amellyel Spanyolország viszonossági megállapodást kötött az utazók befogadására vonatkozóan. Ilyen ország Egyesült Királyság, Ausztrália, Kína, Dél-Korea, Új-Zéland, Ruanda, Thaiföld, Szingapúr, Izrael és Japán. Június 7-től az előzőekben említett országoktól eltérő országokból is utazhat turisztikai céllal, ha rendelkezik oltási igazolással.

A visszaút megtervezéséhez azt javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

2Kell-e valamit intéznem, mielőtt a Kanári-szigetekre utaznék?

Minden embernek, aki a Kanári-szigetekre érkezik, hogy élvezze nyaralását, át kell esnie az állapotfelmérésen. Ez az ellenőrzés az Ön helyzetétől függ: 

 

Ha Spanyolországon kívüli kockázati területről utazik: 

 • Egészségügyi ellenőrzési űrlapot (FCS űrlap) kitölteni és elektronikusan aláírni, mielőtt a Kanári-szigetekre utazna.

 • Egészségügyi ellenőrzés a repülőtéren, hőmérsékletmérés (láz esetén a testhőmérséklet 37,5 ° C vagy annál magasabb) és a tünetek hiányának vizuális ellenőrzése. 

 • Kivételes esetben egyes utasoktól megkövetelhető, hogy az érkezéstől számított 48 órán belül aktív koronavírus-fertőzés kimutatására szolgáló tesztet végezzenek el, amelynek eredményét az erre a célra kijelölt csatornán keresztül közölni kell a Külső Egészségügyi Hivatallal (Sanidad Exterior).

 • A 12 éves kor felettieknek az alábbi követelmények egyikének kell megfelelniük:

     1. Oltási bizonyítvány, amely igazolja, hogy a bizonyítvány tulajdonosa megkapta a Covid19 elleni védőoltást. Teljes oltási terv végrehajtása szükséges, amelynél az utolsó adagot a Spanyolországba való belépés előtt legalább 14 nappal beadták. Bármely olyan vakcínát elfogadott, amelyet az Európai Unió (Európai Gyógyszerügynökség, EMA) és a WHO kereskedelmi forgalomba hozatalra engedélyezett.

     2. Igazolás az utas által elvégeztetett Covid19 aktív fertőzésdiagnosztikai vizsgálat negatív eredményéről. A Spanyolországba érkezés előtt legfeljebb 48 órával elvégzett antigén-tesztek és a Spanyolországba való érkezés előtt legfeljebb 72 órával elvégzett NAAT-tesztek (PCR, TMA, LAMP) elfogadottak. Az Egyesült Királyságból érkező utasok esetében csak a NAAT-teszteket fogadják el.

     3. A Covid19-ből való felépülést megerősítő igazolás, amelyet az első pozitív NAAT-teszt (PCR, TMA, LAMP) után legalább 11 nappal adnak ki. Az igazolás 180 napig érvényes. Az Egyesült Királyságból érkező személyek ezt az opciót nem használhatják.

 

Ha alacsony kockázatú területről utazik Spanyolországon kívül: 

 • Egészségügyi ellenőrzési űrlapot (FCS űrlap) kitölteni és elektronikusan aláírni, mielőtt a Kanári-szigetekre utazna. 

 • Egészségügyi ellenőrzés a repülőtéren, hőmérsékletmérés (láz esetén a testhőmérséklet 37,5 ° C vagy annál magasabb) és a tünetek hiányának vizuális ellenőrzése.  

 

 

Ha a szigetek között utazik: 

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred OlsenArmasBiosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhat.

Nagyon fontos, hogy a Kanári-szigetekre való utazás előtt tájékozódjon a légitársaság feltételeiről.

3KIVÉTELEK EGYES MEGHATÁROZOTT SZIGETEKEN

2021. október 21

 

1.RIASZTÁSI SZINT2.RIASZTÁSI SZINT3.RIASZTÁSI SZINT4.RIASZTÁSI SZINT

Tenerife

 x

 

 

 

Gran Canaria

 x

 

 

 

Lanzarote

x 

 

 


Fuerteventura

 

 

 

La Palma

x

 

 

 

La Gomera

x

 

 

 

El Hierro

 

 

 

 

La Graciosa

 

 


Ott tartózkodásuk során a turisták kötelesek betartani az egyes riasztási szintekhez tartozó intézkedéseket, amelyeket az alábbi táblázat foglal össze:

 

1.RIASZTÁSI SZINT

2.RIASZTÁSI SZINT

3.RIASZTÁSI SZINT

4.RIASZTÁSI SZINT

NEM EGY HÁZTARTÁSBAN LAKÓK TALÁLKOZÓJA

Legfeljebb 12 személy

Legfeljebb 8 személy

Legfeljebb 6 személy

Legfeljebb 6 személy

SZÁLLODÁK ÉS VENDÉGLÁTÁS

10 fő/asztal a szabadban, 6 fő/asztal a beltérben

6 fő/asztal a szabadban, 4 fő/asztal a beltérben

6 fő/asztal kültéren, 4 fő/asztal beltéren

6 fő/asztal kültéren, 4 fő/asztal beltéren

EDZŐTERMEK

75%-os helykihasználással

50%-os helykihasználással

55%-os helykihasználással

33%-os helykihasználással

TÖMEGKÖZLEKEDÉS (TÖBB MINT 9 SZEMÉLYES JÁRMŰ)

100%-os helykihasználással

50%-os helykihasználással

50%-os helykihasználással

33%-os helykihasználással

KULTURÁLIS RENDEZVÉNYEK

75%-os helykihasználással

55%-os helykihasználással

55%-os helykihasználással

55%-os helykihasználással

ÉJJELI SZÓRAKÓHELY

Hajnali 2 órakor bezár

Zárva

Zárva

Zárva

TERMÁLFÜRDŐK ÉS HIDROMASSZÁZS KÖZPONTOK

75%-os helykihasználással

75%-os helykihasználással

50%-os helykihasználással

Zárva

SZABADTÉRI MEDENCÉK

75%-os helykihasználással

50%-os helykihasználással

33%-os helykihasználással

33%-os helykihasználással

TENGERPARTI STRANDOK

100%-os helykihasználással

75%-os helykihasználással

50%-os helykihasználással

50%-os helykihasználással

KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓI LÉTESÍTMÉNYEK

Zárva tartanak éjfél és reggel 6 óra között

Zárva tartanak éjfél és reggel 6 óra között

Zárva tartanak éjfél és reggel 6 óra között

Zárva tartanak éjfél és reggel 6 óra között

VÁROSI JÁTSZÓTEREK

Nyitva

Nyitva

Nitva

Zárva

 

4Kérdéseim vannak a tesztekkel kapcsolatban:

 

A Kanári-szigetek elhagyásakor is kötelező tesztet csináltatni?
Nem, de az előfordulhat, hogy a származási országa kéri. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

Elutazás előtt csináltathatok tesztet a szigeten?
Természetesen. A Kanári-szigetek első osztályú egészségügyi létesítményekkel rendelkezik. Az elfogadott diagnosztikai tesztet végző legközelebbi helyszínről a szálláshelyen kérhet tájékoztatást. A Kanári-szigeteken jóváhagyott központokat biztosítunk a teszt elvégzésére.

5Milyen biztonsági intézkedésekre számítsak a repülőtéren és/vagy a repülőgépen?

Ne feledje, hogy a repülőtéren és a repülés teljes ideje során kötelező maszkot viselnie, és be kell tartania a légitársaság, valamint a repülőtér által előírt összes biztonsági intézkedést.

Hacsak lehetséges, azt javasoljuk, hogy online csekkoljon be, hogy elkerülje a szükségtelen eljárásokat a repülőtéren. Vegye figyelembe, hogy számos légitársaság már nem engedélyezi a kézipoggyász kabinba való felvitelét, egy olyan személyes használatra szolgáló táska kivételével, amely az ülés alatt elfér.

6Szabadon lehet-e mozogni a szigetek között?

Természetesen, a Kanári-szigetekre való utazásnak az az egyik nagy előnye, hogy több szigetet ismerhet meg ugyanazon látogatás során. A szigetek nagyon különböznek egymástól, ami sokkal gazdagabbá és érdekesebbé teszi az utazást.

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred Olsen, Armas, Biosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhat.

7Mit kell tudnom, mielőtt megérkeznék a Kanári-szigetekre? Biztonsági intézkedések.

A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban szüntelenül azon dolgoztunk, hogy ellátogathasson hozzánk, és maximális biztonságban élvezhesse szabadságát. 

Ezért kötelező letöltenie mobiltelefonjára a fertőzésre figyelmeztető RadarCOVID alkalmazást, amely mind iPhone, mind Android telefonokon elérhető. Tartózkodási helye alapján értesíti Önt a COVID-19-nek való kitettség kockázatáról.

Ezen felül ismernie kell a jóléte biztosítására alkalmazott főbb intézkedéseket.

 

Általános intézkedések:

 • Felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára kötelező az arcvédő maszk viselése zárt közterületeken (kivéve étkezéskor) és olyan szabadtéri területeken, ahol nem lehetséges betartani az emberek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot. A fogyatékkal élő vagy légzőszervi betegségben szenvedő személyek mentesülnek ez alól.
 • Személyek közötti távolságtartás (1,5 méter).
 • A személyi higiéniai termékek (szappanok és hidroalkoholos gélek) gyakoribb használata.
 • Az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan).

 

Különleges intézkedések:

 • A közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben. Emellett a dohányzás és az inhalációs dohányzó eszközök használata nem megengedett, amennyiben a 2 méteres távolságot nem lehet garantálni. A közutakon tilos a dohányzás.
 • Tömegközlekedés és/vagy kollektív közlekedés. Felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek számára kötelező a maszkviselés, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegségek esetén. Idegenforgalmi buszok esetén ki kell jelölni az ülőhelyeket.
 • Idegenforgalmi szálláshelyek. A közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik szervezett tevékenységek és csoportos oktatás esetén is. Találhatunk olyan felszolgált svédasztalt, ahol tányérokra vannak adagolva a fogások, és olyan önkiszolgáló svédasztalt, ahol elválasztófalak között vannak kihelyezve az egyes ételek.
 • Aktív turizmus. A szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. Mindenesetre nem szabad megosztani az egyéni sporteszközöket, és külön tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben.

8Milyen egyéni védelmi intézkedéseket kell tennem a fertőzés megelőzése érdekében?

A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

 • Gyakran mosson kezet vízzel és szappannal, vagy használjon hidroalkoholos gélt.
 • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takarja el a száját és az orrát zsebkendővel, majd dobja el azt.
 • Tartson legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban él (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).

Az olyan, magánterületen tartott összejöveteleket vagy találkozókat, amelyeken nem egy háztartásban élők vesznek részt, még akkor is javasolt 10 személyre korlátozni, ha garantált a biztonsági távolság.

9Mit tegyek, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásom során tünetek jelentkeznek nálam? COVID biztosítás.

Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek Önnél, akkor szigetelje el magát szállásán, és hívja a 900 112 061-es számot, ahol útmutatást kap, és a megfelelő egészségügyi központba irányítják. +34 922 842 279 és +34 928 846 579 nemzetközi telefonhívások.

Ne feledje, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselnie és kerülnie kell a felületek kézzel történő megérintését.

Ezenkívül, mivel a legfontosabb az egészség és jóllét, ha nincs egészségügyi biztosítása, akkor a Kanári-szigeteken ingyenes AXA-biztosítást kínálunk Önnek, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költséget. Ide kattintva megtekinteti a további részleteket.

Higiéniai tanácsok:

Lavamanos

Mosson kezet gyakran vízzel és szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítőgéllel

Toallitas

Eldobható zsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe

Distancia de seguridad

Tartsa be a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot azokkal szemben, akik nem laknak egy háztartásban (akár vannak tünetei, akár nincsenek).

Barbijo

Felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára kötelező az arcvédő maszk viselése zárt közterületeken (kivéve étkezéskor) és olyan szabadtéri területeken, ahol nem lehetséges betartani az emberek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot.

Ha a kanári-szigeteki tartózkodása alatt észleli magán a Covid19-tüneteit:

900 112 061(Kizárólag a spanyolországi területekről érkező, a Covid19 tünetei észlelése esetén történő hívások számára). +34 922 842 279 és +34 928 846 579 nemzetközi telefonhívások

Fiebre

Láz

Tos

Köhögés

Falta de aire

Nehézlégzés