Fontos információ: a Kanári-szigetek megnyitotta kapuit a turizmus előtt

Fontos információ: a Kanári-szigetek megnyitotta kapuit a turizmus előtt

25-Június-2020

A Kanári-szigetek újra nagy örömmel köszönti Önöket!

A Kanári-szigetek az egyik olyan területe Európának és a világnak, amelyet a legkevésbé érintett a vírus. Keményen dolgoztunk rajta, hogy újra megnyithassuk a szigetek kedvelt helyeit, hogy a lehető legnagyobb biztonságban, és legkiválóbb higiénés és minőségi körülmények között látogathassanak meg bennünket az ide utazók.


A szállodák nagy része már megnyitotta, illetve mihamarabb megnyitja a kapuit, a turisták által leginkább látogatott központokhoz, üzletekhez és éttermekhez hasonlóan.

Amennyiben ideutazását tervezi, fontos információka talál az utazással és az itt tartózkodással kapcsolatban.

1Kik repülhetnek a Kanári-szigetekre? Vonatkozik-e karantén az utazókra?

A schengeni térség bármelyik országából lehetséges a beutazás. Július elsejétől a határokat fokozatosan megnyitjuk az európai országokból érkező turisták előtt, többek között a mindenkire azonos módon vonatkozó járványügyi feltételek kritériuma alapján. Spanyolország jelenleg nem alkalmaz karantént a nemzetközi utazókra vonatkozóan (mindenképp nézzen utána, milyen feltételek vonatkoznak az Ön országában a nyaralásból hazatérőkre).

2Milyen repülőjáratok járnak idén nyáron a Kanári-szigetekre?

Az alábbiakban olvasható azoknak a társaságoknak a listája, amelyek indítanak járatokat a szigetekre.

3Milyen biztonsági intézkedéseket alkalmaznak a repülőtéren és a repülés alatt?

Előfordulhat, hogy a reptéren megmérik a lázát és felkérik, hogy töltsön ki egy egészségügyi kérdőívet a COVID-19 járványra vonatkozóan. Emellett a reptér területén belül és a repülés tejes ideje alatt kötelező maszk használata és mind az adott légitársaság, mind pedig a reptéri hatóságok biztonsági intézkedéseinek betartása.

Javasoljuk, hogy ha lehetséges, a becsekkolást intézze online, hogy elkerülje a felesleges reptéri ügyintézést. Felhívjuk figyelmét, hogy sok légitársaság nem engedélyezi, hogy az ülés alá beférő személyes használatra szolgáló táska kivételével nem engedélyezi a kézipoggyász felvitelét az utastérbe.

4Lehet-e a hajón beutazni a Kanári-szigetekre?

Jelenleg nem lehetséges, de rövid időn belül ez változni fog. Valószínű, hogy az első személyszállító hajók ősztől indulnak szigorú tisztasági és higiéniai (maszk viselete, alkoholos kézfertőtlenítő, fokozott takarítás alkalmazása, cipők fertőtlenítése), valamint a be- és kiszállásra vonatkozó különleges intézkedések mellett, amelyek biztosítják az utasok és a személyzet biztonságát.

5Lehetséges-e a szigetek közötti szabad mozgás?

Természetesen. A Kanári-szigetek egyik nagy előnye, hogy egyetlen utazás alkalmával több szigetet is meg lehet ismerni. A Kanári-szigetcsoport szigetei nagyon különböznek egymástól, így az utazás során sokkal több és érdekesebb élménnyel gazdagodhatunk.

Mostanra a szigetek közötti utazás teljes mértékben helyreállt, naponta indulnak járatok, így gond nélkül lehetséges bármelyik szigetre utazni, akár repülővel, akár hajóval. A Binter légitársasággal indít járatokat a szigetek között, hajóval pedig a Fred Olsen és az Armas hajótársaságok várják az utasokat.

6Mit kell tudni a kanári-szigeteki utazás előtt? Biztonsági intézkedések

Az utóbbi hónapokban folyamatosan azon dolgoztunk, hogy a lehető legnagyobb biztonságban utazhassanak és élvezhessék a nyaralást a szigetekre látogatók. Az alábbiakban olvashatók a főbb intézkedések, amelyeket ennek biztosítása érdekében alkalmazunk:

 

Általános jellegű intézkedések:

 • Személyek közötti távolságtartás (1,5 méterben megállapítva)
 • Egyéni védőeszközök használatának előmozdítása (maszk és gyakori kézmosás)
 • Minden létesítmény és a szabadidős tevékenységekhez tartozó felszerelés megfelelő tisztítása és fertőtlenítése (fokozottan ügyelve a mellékhelyiségek és a hasonló, közös használatú területekre).

 

Különleges intézkedések:

 • Közutakon és nyilvános zárt vagy szabadtéri helyeken: A maszk használata felnőttek és a 6 évnél idősebb gyermekek számára minden olyan alkalommal kötelező, ha nem tartható be a személyek közötti 1,5 méteres távolság. Kivétel ez alól: sportolás, evés, ivás és/vagy légzőszervi fogyatékosság vagy betegség esetén.
 • Tömegközlekedés. A maszk használata felnőttek és a 6 évnél idősebb gyermekek számára kötelező, kivétel ez alól légzőszervi fogyatékosság vagy betegség. Turistabusz esetén külön ülőhelyek vannak kijelölve erre a célra.
 • Turistaszállások. A közös terek befogadókapacitása korlátozott, és függ a személyek közötti távolságtartás betartásától, ez vonatkozik az animációs tevékenységekben és csoportos foglalkozásokra is. Svédasztalos szolgáltatások állnak rendelkezésre, amelyek önkiszolgálóként működnek, és a tálakat kiadó felszolgálók és a vendégek között elválasztófal van.
 • Medencék, fürdőhelyek. A helyek befogadókapacitása a napozóágyak számától függ. A napozóágyakat családi egységenként osztják ki, hogy be lehessen tartani a személyek közötti távolságtartás, és minden nap fertőtlenítik.
 • Tengerparti strandok és természetes fürdőhelyek. Vannak korlátozások néhány népszerű strand kapacitására (4 m2 / fő), tartózkodásra és bejáratra az emberek közötti távolság fenntartása érdekében. Természetes fürdőhelyek esetén a vízfelület méretének korlátozásakor a vízfelület méretét kell figyelembe venni. A napozóágyakat és esernyőket két méterre kell tartani, és minden bérlés után fertőtleníteni kell. Különös figyelmet kell fordítani a WC-k, zuhanyzók és a lábfürdők tisztítására.
 • Éttermek. Be kell tartani az asztalok közötti legalább 1,5 méteres távolságot. Az önkiszolgáló és/vagy közös használatú termékek, például szalvétatartók, cukortartók vagy étlapok megszűntek, ez utóbbiakat QR-kódok, falra kitett tájékoztatók vagy egyéb hasonló eszközök helyettesítik. Terítés előtt az asztalokat megtisztítják és fertőtlenítik.
 • Turistaközpontok és vezetett turistautak. Előzetes időpontot egyeztetés szükséges (a legtöbb esetben elektronikus úton), mert előfordulhat, hogy korlátozott a befogadókapacitást korlátozták. A központokban az útvonalak egyirányúak a kereszteződések és a tömeg elkerülésére. Ösztönözni kell a személyes fejhallgató használatát a hangzó idegenvezetés alkalmával, melyeket minden egyes használat után fertőtleníteni kell.
 • Vásárlás. A textilneműt fertőtleníteni kell minden egyes felpróbálást követően, a próbafülkék gyakori fertőtlenítése mellett. A beépített szellőzőberendezések berendezések biztosítják a levegő elégséges frissítését. Fizetésnél javasolt a kártya használata.
 • Kulturális programok és rendezvények. Jelenleg korlátozott számban vannak rendezvények, de apránként visszaáll majd a szigetcsoport szokásos menetrendje. A mozikban, színházakban és ehhez hasonló intézményekben előre foglalt ülőhelyekre szóló jegyet lehet kapni, az egy háztartásban élők ülhetnek együtt. Emellett a biztonsági személyzet minden pillanatban ellenőrzi a létesítményekbe való bejáratokat és azok környékét, hogy biztosítsák a személyek közötti távolság megtartását.
 • Termálfürdők és wellness-központok. Ezek a létesítmények nagyon szigorú higiéniai előírásokkal rendelkeznek, a járvány alatt azonban ezek még fokozódtak. Kizárólag előre egyeztett időpontban látogathatók, mivel befogadókapacitásuk korlátozott. A törölköző vagy fürdőköpeny használata kötelező a létesítményekben.
 • Edzőtermek és sporttevékenységek. A zárt terekben csoportos tevékenységeket egyszerre legfeljebb 25 személy végezhet, ugyanez szabadtéren legfeljebb 30 fő lehet, hogy biztosítani lehessen a személyek közötti távolság megtartását. A helyszíneket látogatók számára fertőtlenítő gépeket és egyéb, a létesítményben használt anyagokat bocsátanak rendelkezésre. Törölköző használata kötelező. A beépített szellőzőberendezések berendezések biztosítják a levegő elégséges frissítését
 • Golfpályák. 4 fős meccseket lehet játszani, a személyek közötti távolság megtartása mellett, azonban senki nem nyúlhat a játékos labdájához a társak részéről. A kocsit legfeljebb 2 személy használhatja egyszerre, és előzetesen fertőtleníteni kell.
 • Éjszakai szórakozás. Kizárólag a nyitott teraszos helyek nyithatnak ki, és legfeljebb befogadókapacitásuk 75%-áig fogadhatnak vendégeket. Fogyasztás csak asztaloknál engedélyezett (a bárpultnál nem), és a táncparkettek még nem működhetnek.
 • Aktív turizmus. A szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek nem jelentenek nagy kockázatot, kisebb csoportokban engedélyezettek. Emellett azonban tilos az egyéni sportfelszerelések kölcsönzése, és fontos a különleges tisztítási és fertőtlenítési eljárások betartása.

7Milyen személyes védelmi intézkedéseket kell tennem, hogy megelőzzem a fertőzést?

A spanyol Egészségügyi Minisztérium javasolja, hogy minden állampolgár tegye meg ezeket a személyes védelmi intézkedéseket:

 • Mosson kezet gyakran szappanos vízzel vagy alkoholos kézfertőtlenítő géllel
 • Papírzsebkendőbe köhögjön és tüsszentsen, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe
 • Tartsa be a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot azokkal szemben, akik nem laknak egy háztartásban (akár vannak tünetei, akár nincsenek)
 • Kötelező a maszk viselete a tömegközlekedésen, illetve a zárt nyilvános helyeken, valamint az utcán, ha nem lehet biztosítani a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot

8Mit kell tennem, ha a kanári-szigeteki tartózkodásom alatt tüneteket észlelek magamon?

Ha tüneteket észlel magán, mint például köhögés, láz, légszomj vagy általános rosszullét, maradjon a szállásán, és hívja a 900 112 061 telefonszámot, hogy útbaigazítást kapjon, és leirányíthassák a megfelelő egészségügyi központba.

Ne feledje, hogy a szigeteken mindegyik egészségügyi központba kizárólag maszkkal lehet belépni, és tilos kézzel megérinteni a felületeket.

Higiéniai tanácsok:

Lavamanos

Mosson kezet gyakran vízzel és szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítőgéllel

Toallitas

Eldobható zsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe

Distancia de seguridad

Tartsa be a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot azokkal szemben, akik nem laknak egy háztartásban (akár vannak tünetei, akár nincsenek).

Barbijo

Kötelező a maszk viselete a tömegközlekedésen, illetve a zárt nyilvános helyeken, valamint az utcán, ha nem lehet biztosítani a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot.

Tünetek észlelésekor hívja a következő számot:

900 112 061

Fiebre

Láz

Tos

Köhögés

Falta de aire

Nehézlégzés