14-Augusztus-2020

Ismét ÜDVÖZÖLJÜK a Kanári-szigeteken

Fáradhatatlanul azon dolgoztunk, hogy ismét kinyithassunk, és hogy Ön ismét a legkiválóbb biztonsági, higiéniai és minőségi feltételek mellett látogathasson el hozzánk.


A szállodák többsége már megnyitotta vagy hamarosan megnyitja kapuit, csakúgy, mint a turisztikai látványosságok, az üzletek és az éttermek. 

Ha a közeljövőben szigeteinkre látogat, akkor itt hasznos információkat talál.

1Ki utazhat repülővel a Kanári-szigetekre? Van-e érvényben karantén az utazók számára?

Már a schengeni térség bármelyik országából engedélyezett a beutazás a szigetekre. Spanyolországban jelenleg nincs érvényben karantén a nemzetközi utazók számára (ne felejtse el ellenőrizni országának feltételeit a nyaralásból való visszatérésre vonatkozóan).

2Mely légitársaságok repülnek a Kanári-szigetekre ezen a nyáron?

Ezen a nyáron az alábbi légitársaságok indítanak közvetlen járatokat a szigetekre.

3Van-e valamilyen különleges teendőm utazás előtt? Milyen biztonsági intézkedésekre számíthatok a repülőtéren és/vagy a repülőgépen?

Spanyolország kormánya mindenki egészségének védelme érdekében számos, minden utasra érvényes egészségügyi ellenőrző intézkedést vezetett be:

 

 • Az utazás előtt: 48 órával Spanyolországra történő érkezését megelőzően ki kell töltenie elektronikus úton egy közegészségügyi nyomtatványt a SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH oldalon, egy személyes QR-kód beszerzéséhez. 
 • A származási repülőtéren: fel kell mutatnia a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésen (elengedhetetlen, hogy kinyomtatva vagy mobiltelefonján Önnél legyen).
 • A cél repülőtéren: a szigetekre való érkezésekor megmérik a testhőmérsékletét, és ha 37,5 ºC vagy annál magasabb, akkor egészségügyi vizsgálatnak kell alávetnie magát.

 

Ne feledje, hogy a repülőtér területén és a repülés során végig kötelező jelleggel maszkot kell viselnie, és be kell tartania a légitársaság vagy a repülőtéri hatóság által megjelölt összes biztonsági intézkedést.

A felesleges repülőtéri ügyintézés elkerülése érdekében lehetőség szerint online végezze el a bejelentkezést. Vegye figyelembe, hogy számos légitársaság nem engedélyezi a kézipoggyász felvitelét az utastérbe, kizárólag egy személyi táskát engedélyeznek, amelyet az ülés alatt kell elhelyezni.

4Eljuthatok-e hajóval a Kanári-szigetekre?

Jelenleg nem, de nem sokára igen. A Kanári-szigeteket érintő első hajók előreláthatólag ősszel érkeznek az utasok és a személyzet biztonságát garantáló, szigorú tisztasági és higiéniai intézkedések (maszk, hidroalkoholos gélek, tisztítószerek, lábbeli fertőtlenítése) és speciális felszállási és leszállási szabályok betartása mellett.

5Szabadon lehet-e mozogni a szigetek között?

Természetesen, a Kanári-szigetekre való utazásnak az az egyik nagy előnye, hogy több szigetet ismerhet meg ugyanazon látogatás során. A szigetek nagyon különböznek egymástól, ami sokkal gazdagabbá és érdekesebbé teszi az utazást.

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek közötti utazást a Binter és a Canaryfly légitársaság, valamint a Fred Olsen és az Armas hajózási társaság biztosítja.

6Mit kell tudnom, mielőtt megérkeznék a Kanári-szigetekre? Biztonsági intézkedések.

A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban szüntelenül azon dolgoztunk, hogy ellátogathasson hozzánk, és maximális biztonságban élvezhesse szabadságát. 

Ezért javasoljuk, hogy töltse le mobiltelefonjára a fertőzésre figyelmeztető RadarCOVID alkalmazást, amely mind iPhone, mind Android telefonokon elérhető. Tartózkodási helye alapján értesíti Önt a COVID-19-nek való kitettség kockázatáról.

Ezen felül ismernie kell a jóléte biztosítására alkalmazott főbb intézkedéseket.

 

Általános intézkedések:

 • A maszk kötelező használata felnőtteknél és 6 évesnél idősebb gyermekeknél közutakon, valamint nyilvános használatra szánt szabadtéri és zárt terekben, kivéve élelmiszerfogyasztás, testmozgás és/vagy fogyatékosság vagy légzőszervi betegség esetén.
 • Személyek közötti távolságtartás (1,5 méter).
 • A személyi higiéniai termékek (szappanok és hidroalkoholos gélek) gyakoribb használata.
 • Az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan).

 

Különleges intézkedések:

 • A közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben kötelező a maszk használata a személyek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságtól függetlenül. 

Továbbá, amennyiben nem garantálható a 2 méteres távolság megtartása, tilos a dohányzás és a dohányzásra alkalmas eszközök használata. 

 • Tömegközlekedés és/vagy kollektív közlekedés. Felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek számára kötelező a maszkviselés, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegségek esetén. Idegenforgalmi buszok esetén ki kell jelölni az ülőhelyeket.
 • Idegenforgalmi szálláshelyek. A közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik szervezett tevékenységek és csoportos oktatás esetén is. Találhatunk olyan felszolgált svédasztalt, ahol tányérokra vannak adagolva a fogások, és olyan önkiszolgáló svédasztalt, ahol elválasztófalak között vannak kihelyezve az egyes ételek.
 • Strandok, medencék és egyéb természetes terek. A maszk használata kötelező a strandokra és a medencékre történő bejutás, valamint a helyváltoztatás és a séták során. A maszkot kizárólag fürdőzés alatt, illetve akkor nem kötelező viselni, ha az ajánlott biztonsági távolság betartásával, egy adott helyen tartózkodik, és nem mozdul el onnan. 

A személyek közötti távolság fenntartása érdekében néhány népszerű strandon befogadóképességre (személyenként 4 m2), tartózkodásra és hozzáférésre vonatkozó korlátozások vannak érvényben. Természetes fürdőhelyek esetén a vízfelület méretét veszik figyelembe a befogadóképesség korlátozásánál. A csoportokban kihelyezett napozóágyak és napernyők között kötelező két méteres távolságot tartani, és fertőtleníteni kell őket az egyes ügyfelek között. Az illemhelyeket, a zuhanyzókat és a lábfürdőket sűrűbben kell tisztítani.

Medencéknél  a napozóágyak száma határozza meg a befogadóképességet. Ezek használatakor tiszteletben kell tartani az egy háztartásban élőkből álló csoportok közötti távolságot, és naponta fertőtleníteni kell őket.

A településeken kívüli természetes helyekre nem vonatkozik a kötelező maszkviselés, amennyiben fenntartják a személyek közötti biztonsági távolságot.

 • Éttermek. Az asztalok, a csoportok és a pult között minimum 1,5 méteres távolságot kell biztosítani, és egy asztaltársasághoz vagy egy csoporthoz legfeljebb tíz személy tartozhat. Az önkiszolgáló és/vagy közös használatú termékek, pl. a szalvétatartók, a cukortartók vagy az étlap használata megszűnt, ezeket QR-kódok, plakátok vagy más hasonló eszközök váltották fel. Kiszolgálás előtt az asztalokat megtisztítják és fertőtlenítik.
 • Turisztikai látványosságok és vezetett túrák. A befogadóképesség korlátozása miatt előzetesen időpontot kell kérni (legtöbbször elektronikus úton). A turisztikai látványosságoknál a kereszteződések és a tömeg elkerülése érdekében egyirányú útvonalakat vezettek be. Elősegítik a személyes fejhallgatók használatát, amelyet minden használat után fertőtlenítenek.
 • Vásárlás. A textilruhákat fertőtleníteni kell, miután egy vásárló felpróbálta őket, és a próbafülkéket is gyakran kell fertőtleníteni. A kialakított szellőztetőrendszerek garantálják a levegő megfelelő cseréjét. Javasoljuk a kártyával történő fizetést.
 • Kulturális tevékenységek és rendezvények. A rendezvények száma jelenleg korlátozott, de apránként helyreáll a szigetek szokásos ütemterve. Mozikban, színházakban és hasonló létesítményekben az egy háztartásban élők csoportjait elkülönítve kell kiosztani az ülőhelyeket. Ezenfelül a személyek közötti távolság biztosítása érdekében a biztonsági személyzet folyamatosan ellenőrzi a bejáratokat és azok közvetlen környezetét.
 • Gyógyfürdők és wellness központok. Ezekben a létesítményekben nagyon szigorú higiéniai protokollok vannak érvényben, amelyeket a világjárvány következtében tovább fokoztak. A befogadóképesség korlátozása miatt kizárólag előzetes időpontfoglalással lehet igénybe venni őket. A létesítményekben kötelező a törölköző vagy a fürdőköpeny használata.
 • Edzőtermek és sporttevékenységek. A személyek közötti távolság megtartása érdekében a csoportos tevékenységeket zárt terekben legfeljebb 25, a szabadban pedig legfeljebb 30 személy végezheti. Az ügyfelek számára biztosítják a gépek és a létesítményekben használt egyéb eszközök fertőtlenítésére szolgáló szereket. A törölköző használata kötelező. A kialakított szellőztetőrendszerek biztosítják a levegő gyakori cseréjét.
 • Golfpályák. A személyek közötti távolság fenntartása mellett 4 személyes mérkőzéseket lehet tartani, de az egyes játékosok labdáit nem kezelheti a cadie vagy a többi játékos. A golfautókat maximum két személy használhatja, és előzőleg fertőtleníteni kell őket.
 • Éjszakai élet. Kizárólag azok a helyek nyithatnak ki, amelyek rendelkeznek szabadtéri résszel, és amelyek betartják a befogadóképességre vonatkozó 75%-os korlátozást. Kizárólag az asztaloknál lehet fogyasztani (a pultnál nem), és a tánctér használata még nem engedélyezett.
 • Aktív turizmus. A szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. Mindenesetre nem szabad megosztani az egyéni sporteszközöket, és külön tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben.

7Milyen egyéni védelmi intézkedéseket kell tennem a fertőzés megelőzése érdekében?

A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

 • Gyakran mosson kezet vízzel és szappannal, vagy használjon hidroalkoholos gélt.
 • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takarja el a száját és az orrát zsebkendővel, majd dobja el azt.
 • Tartson legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban él (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).
 • Viseljen maszkot közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben.

Az olyan, magánterületen tartott összejöveteleket vagy találkozókat, amelyeken nem egy háztartásban élők vesznek részt, még akkor is javasolt 10 személyre korlátozni, ha garantált a biztonsági távolság.

8Mit tegyek, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásom során tünetek jelentkeznek nálam?

Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek Önnél, akkor szigetelje el magát szállásán, és hívja a 900 112 061-es számot, ahol útmutatást kap, és a megfelelő egészségügyi központba irányítják.

Ne feledje, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselnie és kerülnie kell a felületek kézzel történő megérintését.

Ezenkívül, mivel a legfontosabb az egészség és jóllét, ha nincs egészségügyi biztosítása, akkor a Kanári-szigeteken ingyenes AXA-biztosítást kínálunk Önnek, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költséget. Ide kattintva megtekinteti a további részleteket.

Higiéniai tanácsok:

Lavamanos

Mosson kezet gyakran vízzel és szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítőgéllel

Toallitas

Eldobható zsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe

Distancia de seguridad

Tartsa be a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot azokkal szemben, akik nem laknak egy háztartásban (akár vannak tünetei, akár nincsenek).

Barbijo

A tömegközlekedési eszközökön, a közutakon, valamint a nyilvános használatra szánt szabadtéri területeken és zárt terekben a maszk használata a 1,5 méteres minimális társadalmi távolságtól függetlenül kötelező.

Tünetek észlelésekor hívja a következő számot:

900 112 061

Fiebre

Láz

Tos

Köhögés

Falta de aire

Nehézlégzés