Bodyboardozás a Baja del Ganado környékén

Vad hullámok a Lanzarotéhez tartozó La Graciosa északnyugati partjainál

A Lanzarotétól északra fekvő La Graciosa szigetecske északnyugati partján található Baja del Ganado kiválóan alkalmas bodyboardozásra. A Las Conchas strand közvetlen közelében lévő helyszínről kitűnően rá lehet látni Alegranza szigetére, a nyílt tengerről érkező, vadul tajtékozó hullámok fölött. A helyszínt a sziget fővárosának számító Caleta de Sebo településről északnak induló földúton lehet megközelíteni. Ezt a legnehezebb kategóriába tartozó, vulkánokkal övezett, ám a vízhez könnyű hozzáférést biztosító partszakaszt az Atlanti-óceán teljes erejével ostromolja.

Kiváló helyszín profi bodyboardozóknak

A Baja del Ganado hullámai leginkább jobbra csavarodnak a vulkanikus tengerfenék fölött. Rövid, de annál erőteljesebb hullámok utalnak a tenger és a partvonal heves csatájára, amely a legjobb sportolók tudását is próbára teszi. Habár a legjobb hullámok a szeptembertől májusig tartó időszakban keletkeznek, egész évben kiváló lehetőség nyílik itt a bodyboardozásra. Az ideális körülmények magas dagályszint, déli, délnyugati vagy délkeleti szél, illetve északi, északkeleti vagy északnyugati hullámverés esetén alakulnak ki, ám ilyenkor óvatosnak kell lenni az erős áramlatok miatt.

Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
8
259
13
262
10045