LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Gyalogút La Palma új vulkánja körül

Útvonal a sziget legfrissebb múltja és jelene mentén
Ez a kört leíró új gyalogút, amelyen teljesen biztonságos útvonalon, biztonságos távolságban meg lehet közelíteni az új vulkánt, lehetővé teszi, hogy kisebb csoportok gyalogosan felfedezzék a Cumbre Vieja vulkán által hátrahagyott új tájat. A kb. 6 kilométeres és valamivel több mint 3 órás kirándulást engedéllyel rendelkező túravezetőkkel kell megtenni. Bár közepes nehézségű-könnyű útvonalról van szó, határozottan ajánlott megfelelő túracipőt és ruházatot, valamint napvédőt viselni és vizet hozni, valamint előre lefoglalni a túrát a sziget ilyen típusú tevékenységekre szakosodott vállalkozásainál vagy a lakosok számára elérhető weboldalon. Alternatív megoldásként Tazacorte kikötőjéből hajókirándulások indulnak, amelyeken teljesen biztonságos módon meg lehet tekinteni a vulkán által létrehozott új sávokat a tenger felől.
Régi helyszínek, új tájak
A több mint 80 napos kitörés teljesen megváltoztatta azt, ahogy történelmi településekre tekintünk, mint amilyen például Llanos de Aridane és El Paso, ahonnan ma láthatjuk, ahogyan a lávafolyamok áttörnek a területen. Vagy Tajuya és a völgyre nyíló panorámás kilátásáról híres tere, amely a láva előrehaladásának dokumentálása iránt érdeklődő média kulcsfontosságú pontjává vált. Ezenkívül meg kell állni Tazacortén, egy festői halászfaluban, amelyet történelmileg banánfák tengere vesz körül, és ahonnan most megfigyelhetjük Spanyolország legfiatalabb földjét és azt, ahogy örökre megváltozott a sziget körvonala.
Length
6 km.
Public transport
¡Aviso!
Előre lefoglalni a túrát
Localidad
El Paso – Tacande - Tajuya - Tazacorte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Biztonságosabb, ha háziállatát pórázon tartja.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
54784
10 13
262
10045