A Teneguíai Vulkánok Természeti Emléke

A legutolsó vulkánkitörés a Kanári-szigeteken

1971-ben a Teneguía-vulkán az egész világon címlapra került, miután megnyílt és belsejéből több ezer köbméternyi izzó magmát bocsájtott ki. A Kanári-szigetek területén történt utolsó vulkánkitörés a La Palma-sziget déli csücskének jelentős részét lávával és vulkáni kaviccsal temette be, ezzel újabb turistalátványosságot teremtve. A teneguíai vulkán szűz lávájának és XVIII. századi társának megóvása érdekében a San Antonio-vulkánt természeti emlékké nyilvánították.

Kirándulás a La Palma-i Teneguía vulkánhoz

A San Antonio-vulkán látogatóközpontja, 10 percre autóval Los Canarios településétől, a vulkanikus hely lenyűgöző történelméről mesél. Innen tevekaravánok és számos érdekes gyalogösvény indul. Az egyik közülük, mely a San Antonio-vulkánig emelkedik, Fuencaliente kiterjedt szőlőültetvényeit és a szédítő úton át vezet, mely a Teneguía csúcsát koronázza meg és érezni engedi a vulkán melegét. A másik oldalról, a GR-131-es gyalogút szektora Fuencaliente sóbányáihoz és egy híres elárusítóhelyhez visz, ahol helyi friss halakat kaphatunk.

Magasság
516 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
10
262
10045