Bandama Természeti Emléke

Látogatás Gran Canaria vulkáni kráterébe
A Bandama-kráterbe tett látogatás egy több millió évvel ezelőtti utazás azokba az időkben, amikor a forrongó föld alatti vizek óriási robbanásai ezt az egy kilométer átmérőjű kört felnyitották. Las Palmas központjától 20 percre autóval, Gran Canaria-sziget északkeleti részén Bandama hihetetlen látványt nyújt konkáv alakzatú, őshonos fákkal benőtt aljzatával, a terjedelmes, szürkés vulkáni hamuval és a szélein látszó meredek sziklákkal.
A legjobb kilátó a Bandama-kráterre
A kráter meredek széle mellett emelkedik az 575 méteres magasságba a Bandama-csúcs, Gran Canaria legifjabb vulkáni krátere, és legjobb kilátója. Hogy beléphessünk a kráterbe, a rajta átfutó gyalogösvény-hálózatot kell segítségül hívnunk. Az egészen az aljáig tartó 170 méteres ereszkedés közben megpillanthatjuk az barlangokat, melyeket az ősi kanári-szigeteki lakosok gabona tárolására használtak, borpréseket Bandama szőlőinek feldolgozásához és a több száz éves múltra visszatekintő néhány házat.
Magasság
574 m
Flora interest
Catering
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Santa Brígida

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
2
10
262
10045